• Посилання скопійовано

Рішення про 90 днів для повернення валютної виручки аграріями немає позитивного впливу, – Гетманцев

Гетманцев вважає, що строки повернення валютної виручки необхідно збільшити до 180 днів, та запропонував обговорити це питання на базі Комітету за участю бізнесу Мінекономіки, Мінагро та Нацбанку

Рішення про 90 днів для повернення валютної виручки аграріями немає позитивного впливу, – Гетманцев

До Комітету ВРУ з податкової політики звернулися кілька асоціацій аграрного бізнесу щодо необґрунтованого зменшення терміну повернення валютної виручки до 90 днів. Про це повідомив Гетманцев у своєму Телеграм-каналі

Таке рішення прийняв Нацбанк за зверненням КМ з метою протидії нелегальному експорту зернових. 

Він підкреслив, що це рішення немає позитивного впливу.

До того ж від нього страждають білі експортери, які у звʼязку зі звуженням ринку ЄС змушені постачати зернові в Азію та Африку, де обʼєктивно строки розрахунків є довшими. 

Гетманцев вважає, що строки повернення валютної виручки необхідно збільшити до 180 днів, та запропонував обговорити це питання на базі Комітету за участю бізнесу Мінекономіки, Мінагро та Нацбанку.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»