• Посилання скопійовано

Фонд оплати праці не входить до об'єктів оподаткування військовим збором

Податківці вкотре заговорили про об'єкти оподаткування військовим збором

Фонд оплати праці не входить до об'єктів оподаткування військовим збором

ДФС у Рівненській області у листі від 14.10.2014 р. №151/10/17-00-17-02-09 зазначила, що Інструкція зі статистики заробітної плати містить основні методологічні положення щодо визначення показників оплати праці у формах державних статистичних спостережень з метою одержання об'єктивної статистичної інформації про розміри та структуру заробітної плати найманих працівників.

При цьому, вона не застосовується для визначення складових фонду оплати праці як бази (об'єкта) для нарахування внесків до фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування. 

Дія Інструкції поширюється на всіх юридичних осіб, їхні філії, відділення, представництва та інші відособлені структурні підрозділи.

Крім цього ДФС нагадала, що об'єктом оподаткування військовим збором є доходи у формі зарплати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв'язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами; виграш в державну та недержавну і грошову лотерею, виграш гравця (учасника), отриманий від організатора азартної гри.

В Податковому кодексі серед об'єктів оподаткування військовим збором фонд оплати праці не згадується. Отож, норми Інструкції №5 можуть бути застосовані у разі внесення змін до Податкового кодексу.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»