• Посилання скопійовано

Продавці теж можуть отримати відомості з Єдиного реєстру податкових накладних

У рамках розширення електронного сервісу та з урахуванням звернень платників податків, які обрали електронний спосіб звітування, Державна податкова служба України повідомляє, що у програмному забезпеченні «Інформаційний портал» органів ДПС реалізовано можливість отримання відомостей із Єдиного реєстру податкових накладних не лише покупцями, а й продавцями.

Для цього слід заповнити «Запит щодо отримання відомостей з Єдиного реєстру податкових накладних» код J1300101 (з накладанням електронних цифрових підписів), форму якого розміщено на сайті ДПС України в розділі «Платникам податків про електронну звітність» та надіслати його на адресу zvit@sta.gov.ua.

Довідково: кількість платників податків, які подають звітність через Інтернет, на сьогодні становить понад 320 тис. осіб та постійно зростає.

Водночас нагадуємо, що реєструють податкові накладні та/або розрахунки коригування до податкових накладних у ЄРПН не пізніше двадцяти календарних днів, наступних за датою їх виписування.

При цьому у зв’язку зі збільшенням кількості електронних документів, які надходять на приймальний шлюз, ДПС України пропонує завчасу надсилати податкову звітність та податкові накладні (за декілька днів до настання граничного терміну).

 

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»