• Посилання скопійовано

Щодо врахування суми податкового кредиту, яку було додатково задекларовано в уточнюючих розрахунках

У додатку 7 до декларації з ПДВ під час перерахунку частки податкового кредиту за рік потрібно враховувати лише ті суми податку, які протягом року були зазначені у рядку 15, чи весь податковий кредит? Чи враховується сума податкового кредиту, яку було додатково задекларовано в уточнюючих розрахунках?

У таблиці 2 додатка 7 (Д7) до декларації у колонці 8 слід зазначати суми ПДВ, які фактично включено до податкового кредиту і відображено у колонці Б в рядках 15.1 та 16.1.2 декларацій та відповідних показниках уточнюючих розрахунків за поточний календарний рік.

Для проведення перерахунку та визначення як обсягів постачання (оподатковуваних і неоподатковуваних), так і сум отриманого податкового кредиту та сум податку, який підлягає розподілу, використовуються відповідні показники уточнюючих розрахунків, які було подано протягом 2011 р. та в яких уточнювалися показники податкових періодів 2011 р. Уточнюючі розрахунки, які було подано протягом 2011 р. та в яких уточнювалися показники податкових періодів до 01.01.2011 р., у розрахунку коригування податкового кредиту (в таблиці 2 додатка 7 (Д7) до декларації) участі не беруть.

Не повинні брати участі у розрахунку відсотка оподатковуваних операцій у загальному обсязі постачання обсяги операцій з визнання умовного продажу товарів (послуг), а також операцій з нарахування податкових зобов’язань на суму перевищення звичайної ціни над фактичною. Такі обсяги визначаються на підставі даних реєстрів виданих податкових накладних, де податкові накладні, що виписуються платником при визначенні податкових зобов’язань у таких випадках, обліковуються з відповідною позначкою.

 

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»