• Посилання скопійовано

Обкладення ПДВ гарантійних внесків від учасників аукціону з продажу активів у податковій заставі

Лист ДПСУ від 15.03.2012 р. №7457/7/15-3417-16 «Про обкладення ПДВ гарантійних внесків від учасників аукціону»

ДПС роз’яснила порядок обкладення ПДВ операцій з надходження гарантійних внесків від учасників аукціону з продажу активів платника, які перебувають у податковій заставі.

Відповідно до пп. 3.11 п. 3 Порядку проведення цільових аукціонів з продажу майна платника податків, яке перебуває у податковій заставі (наказ ДПСУ від 12.03.2011 р. №138) фізична чи юридична особа, яка виявила бажання зареєструватись як учасник аукціону, сплачує реєстраційний внесок, розмір якого встановлюється організатором аукціону і не може перевищувати 1 н.м.д.г., а також вносить гарантійний внесок у розмірі 10% від початкової ціни лота.

Учасникам аукціону, які не були визнані переможцями, відповідно до пп. 3.17 п. 3 вищезазначеного Порядку гарантійний внесок повертається протягом 5 банківських днів з моменту підписання протоколу про проведення аукціону, за вирахуванням платежів за банківські перекази.

Переможець аукціону зобов’язаний внести зазначені в протоколі платежі протягом строку, обумовленого договором купівлі-продажу (пп. 5.4 п. 5 Порядку). При цьому гарантійний внесок, внесений покупцем для участі в аукціоні, зараховується покупцеві в рахунок ціни продажу майна.

Враховуючи, що суму гарантійних внесків, що сплачується учасником аукціону, якого було визнано переможцем, біржа зараховує такому учаснику-покупцеві в рахунок ціни продажу майна, всі суми гарантійних внесків, внесені учасниками аукціону, повинні враховуватися біржею при визначенні податкових зобов’язань з ПДВ на дату внесення гарантійних внесків.

Зменшення сум податкових зобов’язань біржі на суму гарантійних внесків, які повертаються учасникам, що не визнані переможцями, відображається в податковій звітності з ПДВ біржі шляхом здійснення коригування податкових зобов’язань з ПДВ.

Послуги, що надаються біржею з організації та проведення аукціону, є об’єктом обкладення ПДВ, а базою обкладення ПДВ є сума реєстраційного внеску, що сплачується учасником аукціону.

 

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»