• Посилання скопійовано

Реєстрація податкових накладних в єдиному реєстрі

Державна податкова служба у м. Києві звертає Вашу увагу на те, що відповідно до пункту 201.10 статті 201 розділу V Податкового кодексу України при здійсненні операцій з постачання товарів/послуг платник податку - продавець товарів/послуг зобов’язаний надати покупцю податкову накладну після реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Порядок ведення Єдиного реєстру податкових накладних встановлюється Кабінетом Міністрів України (постанова КМУ від 29 грудня 2010 р. № 1246 «Про затвердження Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних»). 

Відсутність факту реєстрації платником податку - продавцем товарів/послуг податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних та порушення порядку заповнення податкової накладної не дає права покупцю на включення сум податку на додану вартість до податкового кредиту та не звільняє продавця від обов’язку включення суми податку на додану вартість, вказаної в податковій накладній, до суми податкових зобов’язань за відповідний звітний період.

Відповідно до п. 11 підрозділу 2 розділу ХХ Податкового кодексу України реєстрація податкових накладних платниками податку на додану вартість - продавцями в Єдиному реєстрі податкових накладних запроваджено для платників цього податку, у яких сума податку на додану вартість в одній податковій накладній становить понад 10 тисяч гривень. Податкова накладна, виписана при здійсненні операцій з постачання підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України, підлягає включенню до Єдиного реєстру податкових накладних не залежновід розміру податку на додану вартість в одній податковій накладній.

З метою оперативного вирішення питань, пов’язаних з реєстрацією податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних платники податків мають можливість звернутися за багатоканальним телефоном Інформаційно-довідкового департаменту ДПС України 0-800-501-007, або скористатися сервісом "Зворотній зв’язок" на офіційному веб-сайті ДПС України та залишити повідомлення.

Крім того, інформацію щодо реєстрації податкових накладних в ЄРПН можна отримати на сайті ДПС у м. Києві www.kyivsta.gov.ua в рубриці "Платникам податків про електронну звітність".

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»