• Посилання скопійовано

Актуальне питання: автоматичне бюджетне відшкодування ПДВ

Податковим кодексом України визначено, що одним із критеріїв, що дають право на автоматичне бюджетне відшкодування податку на додану вартість, є рівень визначення податкового зобов’язання з податку на прибуток до сплати до бюджету (відношення сплаченого податку до обсягів отриманих доходів) вищим від середнього по галузі у кожному з останніх податкових звітних періодів (кварталів).

Поряд з цим підприємства, які постійно заявляють до відшкодування значні обсяги ПДВ, декларують податкове навантаження з податку на прибуток, яке має нижчий рівень порівняно з підприємствами своєї галузі.

Крім того, значна кількість підприємств-експортерів, які заявляють ПДВ до бюджетного відшкодування, декларують значні обсяги від’ємного значення об’єкта оподаткування з податку на прибуток. Тобто при отриманні відшкодування ПДВ платниками протягом кількох податкових періодів декларується збиткова фінансово-господарська діяльність.

Водночас положеннями Закону України «Про господарські товариства» визначено, що підприємства, установи, організації створюються на засадах угоди юридичними особами і громадянами шляхом об’єднання майна та підприємницької діяльності, маючи на меті одержання прибутку.

Коефіцієнт податку на прибуток галузевий (Кпп г), що використовується при розрахунку середньогалузевого рівня визначення податкового зобов’язання з податку на прибуток розміщено на офіційному сайті ДПС України www.sts.gov.ua у банері «Бази даних ДПС платників ПДВ».

 

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»