• Посилання скопійовано

Діє нове Положення про реєстрацію платників ПДВ

У новому Положенні збережені основні процедури та строки реєстрації, перереєстрації та анулювання реєстрації платників ПДВ, що діяли до 1 січня 2014 року

Діє нове Положення про реєстрацію платників ПДВ

Міністерство доходів і зборів інформує про те, що з 25 лютого 2014 року набрав чинності наказ від 16.01.2014 р. №26 "Про затвердження Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість".

Одночасно із зазначеним наказом набрав чинності наказ Міністерства фінансів від 22.01.2014 р. за №17, відповідно до положень якого втрачає чинність наказ Міністерства фінансів від 07.11.2011 р. №1394 "Про затвердження Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість".

Новом Положенням передбачено:

1) право суб’єктів господарювання подавати заяви на добровільну реєстрацію платником ПДВ під час реєстрації бізнесу державному реєстратору або до органів доходів і зборів в електронному вигляді за умови реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.

2) оприлюднення на єдиному державному реєстраційному веб-порталі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та офіційному веб-сайті Міндоходів України даних про реєстрацію суб’єктів господарювання платниками ПДВ в органах доходів і зборів;

відміну свідоцтв про реєстрацію платників ПДВ та забезпечення права платників ПДВ отримати витяги із реєстру платників ПДВ в органах доходів і зборів.

Крім цього наказом:

- затверджено форми нових документів (запитів на отримання інформації з реєстру платників ПДВ, витягу та довідки з цього реєстру, журналу анулювання реєстрації платників податку на додану вартість);

- скасовано обов’язок суб’єкта господарювання надавати до контролюючого органу разом із заявою про реєстрацію сільськогосподарського підприємства як суб’єкта спеціального режиму оподаткування (ф. N 1-РС) витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців;

- спрощено процедуру скасування рішення контролюючого органу про анулювання реєстрації платника ПДВ - контролюючий орган вноситиме до реєстру платників ПДВ відповідний запис про реєстрацію платника ПДВ без подання останнім реєстраційної заяви з позначкою "Перереєстрація".

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»