• Посилання скопійовано

Оборонну продукцію звільнено від ПДВ і мит

Внесено зміни до Податкового та Митного кодексу України

Оборонну продукцію звільнено від ПДВ і мит

23 квітня Верховна Рада України ухавлила Закони, якими передбачено створити сприятливі умови для забезпечення виконання державних контрактів з оборонного замовлення та договорів на постачання продукції оборонного призначення.

Зокрема, Законом "Про внесення змін до статті 197 Податкового кодексу України..." (проект №1694)  звільнено від сплати ПДВ операції із ввезення на митну територію України у митному режимі імпорту та з постачання на митній території України матеріалів, вузлів, агрегатів, устаткування та комплектувальних виробів, що призначені для використання при виробництві продукції оборонного призначення, за умови, якщо такі товари використовуються на виконання умов державного контракту з оборонного замовлення чи договору на постачання продукції оборонного призначення, якщо кінцевим споживачем такої продукції є державний замовник.

У разі нецільового використання товарів, визначених частиною 61 статті 287 Митного кодексу України, платник податку збільшує податкові зобов'язання за результатами податкового періоду, на який припадає порушення, на суму податку, що мала бути сплачена у момент ввезення таких товарів чи нарахована за операціями із постачання таких товарів, сплачує пеню, нараховану відповідно до цього Кодексу, та несе фінансову, адміністративну та кримінальну відповідальність, встановлену цим Кодексом та  законодавством України.

Законом "Про внесення змін до статті 287 Митного кодексу України..." (проект №1695) звільнено від сплати ввізного мита при ввезенні на митну територію України у митному режимі імпорту складових (матеріалів, вузлів, агрегатів, устаткування та комплектувальних виробів), призначених для використання при виробництві продукції оборонного призначення, що підтверджується державним контрактом на виконання державного оборонного замовлення чи договором на постачання продукції оборонного призначення, якщо кінцевим споживачем такої продукції є державний замовник.

Зазначені звільнення  не будуть розповсюджуватись на аналогічні товари, які:

  • матимуть походження з країни, визнаної державою-окупантом згідно із законодавством України та/або державою-агресором по відношенню до України,
  • ввозяться з території держави-окупанта (агресора).

Також цим Законом визначено перелік товарів, що призначені для використання при виробництві продукції оборонного призначення, за чітко визначеними кодами згідно з УКТ ЗЕД.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»