• Посилання скопійовано

Знайомимося з програмою «ДПС — захист звітності»

Програмне забезпечення для податкової звітності складається з двох програмних компонентів, які призначені для формування та подання звітності до ДПСУ, захисту звітності шляхом шифрування та накладання ЕЦП

Основною функцією програми «ДПС — захист звітності» є захищена передача звітів в електронній формі (без паперових копій) з використанням електронного цифрового підпису до Державної податкової служби України.
Програма дає можливість:
— підписати звіт;
— зашифрувати звіт на сертифікат шлюзу ДПС;
— зберегти зашифрований звіт;
— відправити зашифрований звіт до ДПС;
— отримати квитанцію — підтвердження прийняття звіту установою або результат перевірки звіту;
— розшифрувати квитанцію;
— зберегти квитанцію для майбутнього перегляду та друкування.
Шановні платники податків, пропонуємо вам отримати зазначену програму у будь-якій податковій інспекції на власний електронний носій або самостійно завантажити зі сайта Акредитованого центру сертифікації ключів ІДД ДПС (www.cskidd.gov.ua). Під час роботи з програмою «ДПС — захист звітності» потрібно:
1. Створити каталог, який надалі використовуватиметься як файлове сховище для зберігання сертифікатів, та скопіювати до нього власні сертифікати.
2. Почати інсталяцію програмного забезпечення для підписання електронної звітності «ДПС Захист звітності».
3. Погодитися з умовами ліцензійної домовленості.
4. Обрати каталог для інсталяції або погодитися із запропонованим варіантом.
5. У розділі «Криптобібліотека» — «Налаштування» прописати каталог файлового сховища та застосувати зроблені зміни.
6. У разі потреби змінити каталог для OPZ«Податкова звітність» у розділі «Робота з даними» — «Каталог програми «Податкова звітність».
7. Встановити доступне оновлення та дочекатися його закінчення. При цьому до файлового сховища буде автоматично додано необхідний перелік технологічних сертифікатів.
8. У розділі «Нове підприємство» внести дані щодо назви користувача, його коду, обрати перелік підписів, які повинні накладатися при формуванні електронного документа, обрати каталог для зберігання електронних документів, а також зберігати створений документ у файл чи відправляти його електронною поштою. В останньому випадку здійснити налаштування електронної пошти.
Для створення електронного документа за допомогою програми «ДПС — Захист звітності» потрібно:
1. Сформувати *.xml файл податкової звітності за допомогою програми OPZ «Податкова звітність» та підготувати його до відправлення.
2. Запустити ПЗ «ДПС Захист звітності».
3. У разі якщо платник податків не уклав договору з податковою про визнання електронних документів, сформувати за допомогою розділу «Звіти та квитанції» — «Договір про визнання ел. докум. юр./фіз. осіб» відповідний договір, підписати його за рекомендаціями програми та відправити на адресу шлюзу ДПС України.
4. Якщо договір уже укладено за допомогою розділу «Звіти та квитанції» — «Відправити звіти», обрати потрібний файл та підписати його електронним цифровим підписом за рекомендаціями програми.
5. Отримати квитанцію та прочитати її зміст за допомогою розділу «Звіти та квитанції» — «Прийняти квитанції» та «Переглянути квитанції».

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»