• Посилання скопійовано

Як використовувати електронний підпис на ID-картках?

Завдяки КЕП на ID можна отримувати адмінпослуги, укладати угоди, здійснювати банківські операції, оформлювати доручення онлайн

Як використовувати електронний підпис на ID-картках?

Міністерство цифрової трансформації України на своїй сторінці у facebook розповідає, що з лютого громадяни України, які досягли 18 років, можуть безкоштовно отримати кваліфікований електронний підпис (КЕП) на ID-картку. Особисті ключі до підпису зберігаються на безконтактному електронному носії (чіпі).

 

1. Навіщо він потрібен?

Завдяки КЕП на ID можна отримувати адмінпослуги, укладати угоди, здійснювати банківські операції, оформлювати доручення онлайн.

 

2. Чи безпечно використовувати підпис на ID?

Так, КЕП гарантує конфіденційність. Код доступу до нього (ПІН2) знає виключно громадянин. Без коду жодна інша особа не може отримати підписану вами інформацію. А скопіювати КЕП з ID-картки на флешку чи інший електронний носій неможливо.

 

3. Як скористатись КЕП на ID?

Потрібно мати зчитувач інформації, який підключається до ПК чи смартфону з підтримкою технології NFC та програмне забезпечення відповідно для вашої платформи – Windows, MacOS, Android чи IOS.

Але вже влітку усі власники смартфонів з технологією NFC зможуть використовувати такий підпис через додаток Дія. Це буде набагато зручніше.

 

4. Чи можна отримати КЕП на ID під час карантину?

Так, у АЦСК Міністерства внутрішніх справ. Але необхідно записатись по телефону і перебувати у приміщенні в масці. Контакти тут.

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»