• Посилання скопійовано

У центральних органах влади, обласних адміністраціях та інших відомствах з'являться відповідальні за діджиталізацію – CDTO

Як анонсувало Мінцифри, CDTO (Chief Digital Transformation Officer) – це профільний заступник міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації. Поступово такі профільні заступники будуть призначені в усіх державних установах

У центральних органах влади, обласних адміністраціях та інших відомствах з'являться відповідальні за діджиталізацію – CDTO

Мінцифри спільно з іншими міністерствами працює над цифровою трансформацією України. Для цього в центральних органах влади, обласних адміністраціях та інших відомствах ми створюємо відповідальних за діджиталізацію – CDTO.

CDTO – Chief Digital Transformation Officer, профільний заступник міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації. Поступово такі профільні заступники будуть призначені в усіх державних установах. 

Зокрема, у Міністерстві інфраструктури за цифрову трансформацію відповідатиме Анатолій Клімашевський. До цього Анатолій був директором з інформаційних технологій (CIO) в «Укргазвидобування». Понад 7 років працював у компанії Vodafone. Загалом Анатолій має понад 15 років досвіду у сфері IT-менеджменту. Крім того, має великий досвід у сфері кібербезпеки та великих даних. У міністерстві Анатолій впроваджуватиме е-послуги, оптимізуватиме інформаційні системи та державні реєстри, визначить, які процеси потребують цифровізації насамперед. 

Загалом CDTO працюватимуть над розвитком інформаційних ресурсів, інформаційно-телекомунікаційних систем, електронних реєстрів та їх взаємодії. Також над посиленням кібербезпеки й захисту інформації і впроваджуватимуть електронні адміністративні й публічні послуги, зокрема спрощення адміністративних процедур.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Міністерство та Комітет цифрової трансформації України

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»