• Посилання скопійовано

У Мінцифрі анонсували «Дію» для юросіб

У новому сервісі «Дії» можна буде авторизуватися, і система зрозуміє, що особа є ФОПом, керівником або засновником компанії. Але які послуги буде включено до такого сервісу та як ним потім користуватися, – наразі невідомо

У Мінцифрі анонсували «Дію» для юросіб

У Міністерстві цифрової трансформації працюють над запуском послуг у «Дії» для юридичних осіб. Це має стати «певною технологічною революцією».

Про це в інтерв’ю РБК-Україна повідомив міністр Михайло Федоров.

«Ви зможете авторизуватися в «Дії», і система зрозуміє, що ви підприємець, керівник або засновник компанії. Ви зможете делегувати електронний підпис іншим особам, бухгалтерам чи іншим членам команди. І далі ми будемо нарощувати нові функції для юридичних осіб», – сказав посадовець.

На його думку, нові сервіси у «Дії» відкриють неосяжні можливості для бізнесу. Крім того, уточнив Федоров, як і ФОПи, юрособи зможуть використовувати «Дію» для взаємодії із податковими органами.

«Ціль – максимально прибрати державу з життя людей і з життя бізнесу», – додав він.

Крім того, за словами Федорова, цього року Мінцифра планує закінчити відцифровувати всі найпопулярніші сервіси в Україні – 120-130 послуг, що становить 90% всіх звернень громадян до держави.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»