• Посилання скопійовано

Уряд затвердив Порядок набуття та скасування статусу е-резидента

Затверджено порядок набуття та скасування статусу електронного резидента (е-резидента), ідентифікації осіб, які мають намір набути такий статус, та надання їм кваліфікованих електронних довірчих послуг

Уряд затвердив Порядок набуття та скасування статусу е-резидента

5 вересня на черговому засіданні КМУ затверджено:

  • Порядок набуття та скасування статусу електронного резидента (е-резидента), ідентифікації осіб, які мають намір набути статус електронного резидента (е-резидента), та надання їм кваліфікованих електронних довірчих послуг;
  • Порядок формування та ведення інформаційної системи «Е-резидент» та доступу до неї органів державної влади і податкових агентів платників єдиного податку. 

Про це повідомив Тарас Мельничук у своєму Телеграм-каналі.

Ними установлено, що набуття статусу електронного резидента (е-резидента) не надає жодних переваг щодо перебування на території України та перетинання державного кордону України, реалізації права на тимчасове або постійне проживання в Україні, прийняття до громадянства України, визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, порівняно з іншими іноземцями відповідно до законодавства. Внесено зміни до Положення про Єдиний державний вебпортал електронних послуг у частині визначення складових Порталу Дія та особливостей їх створення, ведення і формування.

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»