• Посилання скопійовано

ДПС не змінює своїх традицій! І продовжує стежити за інтернет-магазинами з метою РРО-перевірок

ДПС далі стежить за здійсненням розрахунків при продажу товарів через мережу Інтернет. Зокрема, нею здійснюється моніторинг та аналіз інформації, розміщеної на доступних сайтах, інтернет-майданчиках, платформах

ДПС не змінює своїх традицій! І продовжує стежити за інтернет-магазинами з метою РРО-перевірок

Державна податкова служба України нагадує, що правові засади застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг визначає Закон України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі громадського харчування та послуг» із змінами (далі – Закон № 265).

Суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо), при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг зобов’язані, зокрема, проводити розрахункові операції на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи реєстратори розрахункових операцій або через зареєстровані фіскальним сервером контролюючого органу програмні РРО зі створенням у паперовій та/або електронній формі відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій, або у випадках, передбачених Законом № 265, із застосуванням зареєстрованих у встановленому порядку розрахункових книжок.

На даний момент online-торгівля активно розвивається і за бажанням у мережі Інтернет можна придбати майже будь-який товар або замовити будь-яку послугу. Однаково ефективно продаються як будматеріали оптом, так і одяг, взуття та інша продукція в роздріб, зникає географічна прив’язаність до точки реалізації продукції. 

Враховуючи, що інтернет–торгівля є сучасною онлайн торговельною мережею та суттєвим доповненням традиційної торгівлі, ДПС з метою контролю за порядком здійснення розрахунків при продажу товарів через мережу Інтернет на постійній основі здійснює моніторинг та аналіз інформації, розміщеної на доступних сайтах, інтернет-майданчиках, платформах.

Так, протягом листопада 2023 року ДПС встановлено факти реалізації товарів інтернет/офлайн–магазинами без застосування РРО/ПРРО, численні випадки провадження господарської діяльності без державної реєстрації, без дозвільних документів та використання найманої праці без офіційного працевлаштування, як приклад:

ДПС акцентує увагу, що виконання вимог законодавства, безпосередньо чи опосередковано пов’язаного із поповненням державної скарбниці, є почесним та безкомпромісним обов’язком кожного платника податків нашої держави!

ДПС сподівається на високий рівень правової свідомості суб’єктів господарювання та належне і добросовісне виконання обов’язків платниками податків України.

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»