• Посилання скопійовано

Увага! З'явився е-формат нового повідомлення про прийняття на роботу

У Реєстрі е-форм податкових документів на сайті ДПС розміщено оновлені форми повідомлення про прийняття на роботу (для юросіб – J3001004, для фізосіб – F3001004)

Увага! З'явився е-формат нового повідомлення про прийняття на роботу

Нагадаємо, що Постановою №967 внесли зміни до Порядку №413 та до форми повідомлення для укладання трудових договорів з домашніми працівниками. Також затверджено окреме повідомлення про укладення або припинення такого договору до територіальних органів ДПС за установленими формами.

Нові форми почали діяти ще з 24 серпня. Але тільки 3 вересня в Реєстрі електронних документів на сайті ДПС станом на 2 вересня з'явилися електронні формати:

  • Повідомлення про прийняття працівника (домашнього працівника) на роботу/укладення гіг-контракту. Ідентифікатор форми (для юросіб – J3001004, для фізосіб – F3001004).
  • Повідомлення про припинення трудового договору з домашнім працівником. Ідентифікатор форми (для юросіб – J3001101, для ФОПів – F3001101).

Тож з 3 вересня вже потрібно було б подавати нову форму повідомлення при прийнятті працівників на роботу та при його скасуванні. 

Але в Е-кабінеті поки немає відповідного формату, тож практично направити його до ДПС немає можливості.

Розʼяснення від ДПС немає, але оскільки форма залишилася незмінной для звичайних роботодавців, то можна до появи нового формату подавати старий.

 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»