• Посилання скопійовано

Гранична вартість основних засобів 4-ої групи: чи є обмеження?

Оскільки немає обмежень щодо граничної вартості основних засобів та інших необоротних активів окремо для групи 4, то всі вони вартістю понад 6000 грн є основними засобами

Гранична вартість основних засобів 4-ої групи: чи є обмеження?

Згідно з  пп. 14.1.138 ПКУ (з урахуванням змін, внесених Законом №655-VIII), основні засоби це - матеріальні активи, у тому числі запаси корисних копалин наданих у користування ділянок надр (крім вартості землі, незавершених капітальних інвестицій, автомобільних доріг загального користування, бібліотечних і архівних фондів, матеріальних активів, вартість яких не перевищує 6000 гривень, невиробничих основних засобів і нематеріальних активів), що призначаються платником податку для використання у господарській діяльності платника податку, вартість яких перевищує 6000 гривень і поступово зменшується у зв'язку з фізичним або моральним зносом та очікуваний строк корисного використання (експлуатації) яких з дати введення в експлуатацію становить понад один рік (або операційний цикл, якщо він довший за рік).

Оскільки ця норма не містить обмежень щодо граничної вартості основних засобів та інших необоротних активів окремо для групи 4, то всі основні засоби та інші необоротні активи, вартість яких перевищує 6000 гривень являються основними засобами. Інші активи, вартість яких не перевищує 6000 гривень, відповідно являються малоцінними необоротними матеріальними активами.

Про це йдеться у листі ДФС в Одеській області від 03.11.2015 р. №2841/10/15-32-15-01-14.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»