• Посилання скопійовано

Що з долею законопроєкту про обов'язковий перехід на е-ТТН?

Підкомітет з питань автомобільного транспорту Комітету з питань транспорту та інфраструктури ВРУ рекомендував доопрацювати законопроєкт щодо запровадження електронної товарно-транспортної накладної

Що з долею законопроєкту про обов'язковий перехід на е-ТТН?

13 квітня 2023 року відбулося засідання підкомітету з питань автомобільного транспорту Комітету з питань транспорту та інфраструктури за участі представників Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, Державної служби України з безпеки на транспорті, МВС, Національної поліції, Міністерства цифрової трансформації, Міністерства фінансів, Державної регуляторної служби України.

Відповідно до Порядку денного засідання народні депутати України розглянули та обговорили проєкт Закону про внесення змін до Закону України «Про автомобільний транспорт» щодо запровадження товарно-транспортної накладної в електронній формі, реєстр. №6534 від 20.01.2022 р., внесений народними депутатами України Тищенком М.М. та Негулевським І.П.

Проєктом, з метою стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні для зменшення тіньової української економіки, пропонуються зміни до Закону України «Про автомобільний транспорт» в частині:

  • визначення термінів, пов’язаних із впровадженням цифрових технологій у сфері автомобільних вантажних перевезень, таких як платформа електронного документообігу, оператор платформи електронного документообігу, товарно-транспортна накладна в електронній формі, реєстр е-ТТН;
  • затвердження переліку даних, що зазначаються в е-ТТН;
  • надання повноважень міністерствам затверджувати правила перевезення та форми е-ТТН для окремих видів вантажів, формування та реалізація державної політики з регулювання виробництва, обігу та транспортування яких відноситься до компетенції цих міністерств;
  • визначено випадки, коли не треба оформляти е-ТТН при внутрішніх вантажних перевезеннях;
  • запровадження обов’язку вантажовідправника відшкодувати автомобільному перевізнику збитки (штрафи), сплачених ним внаслідок внесення вантажовідправником недостовірних відомостей до е-ТТН.

За результатами розгляду Підкомітетом з питань автомобільного транспорту рекомендовано Комітету з питань транспорту та інфраструктури повернути законопроєкт «Про внесення змін до Закону України «Про автомобільний транспорт» щодо запровадження товарно-транспортної накладної в електронній формі (реєстр. №6534) суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

***

Читайте також:

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»