• Посилання скопійовано

Мінфін внесе зміни до Інструкції про застосування Плану рахунків бухобліку

Оприлюднено проєкт наказу Мінфіну зі змінами до Інструкції про застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов’язань і господарських операцій підприємств і організацій

Мінфін внесе зміни до Інструкції про застосування Плану рахунків бухобліку

25 вересня 2024 року Мінфін оприлюднив проєкт свого наказу «Про внесення змін до Інструкції про застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов’язань і господарських операцій підприємств і організацій» (завантажити).

Інструкцію приведуть у відповідність до чинного законодавства, зокрема щодо відображення в бухгалтерському обліку господарських операцій з обліку коштів після закриття небанківськими надавачами фінансових послуг платіжних рахунків користувачів, а також господарських операцій, пов’язаних з необоротними активами, утримуваними для розподілу між власниками.

Зокрема, проєктом наказу пропонується в Інструкції:

  • доповнити синтетичний рахунок 67 «Розрахунки з учасниками та кошти клієнтів» субрахунком 676 «Кошти клієнтів за недіючими рахунками» та кореспонденцію рахунку 67 «Розрахунки з учасниками та кошти клієнтів» за дебетом і кредитом;
  • уточнити опис рахунків 28 «Товари» і 68 «Розрахунки за іншими операціями».

У разі затвердження цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. А поки що зауваження та пропозиції до проєкту наказу можна надавати протягом  10 робочих днів з дня його оприлюднення на вебсайті Міністерства фінансів України у письмовій та/або електронній формі за адресою: Міністерство фінансів України, 04071, м. Київ, вул. Межигірська, 11,  e-mail: kovtun@minfin.gov.ua.

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»