• Посилання скопійовано

Надання підприємствами інформації органам статистики про складання фінзвітності за МСФЗ

Лист Мінфіну від 28.03.2012 р. №31-08410-07-21/7643 «Щодо надання підприємствами інформації органам державної статистики про складання фінансової звітності та консолідованої фінансової звітності за міжнародними стандартами фінансової звітності»

Департамент податкової, митної політики та методології бухобліку Мінфіну надав роз’яснення щодо надання підприємствами інформації органам держстатистики про складання фінзвітності та консолідованої фінзвітності за МСФЗ.

Відповідно до п. 2 Порядку подання фінансової звітності (постанова КМУ від 28.02.2000 р. №419) фінзвітність подається органам, до сфери управління яких належать підприємства, трудовим колективам на їхню вимогу, власникам (засновникам) відповідно до установчих документів, а також згідно із законодавством — іншим органам та користувачам, зокрема органам держстатистики.

Згідно з п. 11 зазначеного Порядку, підприємства, що мають дочірні підприємства, крім фінзвітів про власні госпоперації, подають консолідовану фінзвітність власникам (засновникам) у визначені ними терміни, але не пізніше 45 днів після закінчення звітного кварталу та не пізніше 15 квітня наступного за звітним року. Тож подання консолідованої фінзвітності підприємствами до органів статистики Порядком не передбачено.

Таким чином, Мінфін вважає, що підприємства, які складають консолідовану фінзвітність за МСФЗ, надсилають листом інформацію органам держстатистики про складання ними консолідованої фінзвітності за МСФЗ у передбачені для подання такої звітності строки.

 

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Облік та звітність/Міжнародні стандарти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Міжнародні стандарти»