• Посилання скопійовано

Коли знищувати персональні дані працівників

Знищення персональних даних здійснюється не лише у разі припинення правовідносин між суб'єктом персональних даних та володільцем, але й після закінчення строку їх зберігання

Коли знищувати персональні дані працівників

Держслужба з питань захисту персональних даних у листі від 13.09.2013 р. №10/2380-13 нагадала, що знищувати персональні дані можна після: 

- закінчення строку зберігання даних, визначеного згодою суб'єкта персональних даних на обробку цих даних або законом;

- припинення правовідносин між суб'єктом персональних даних та володільцем чи розпорядником, якщо інше не передбачено законом;

- набрання законної сили рішенням суду щодо вилучення даних про фізичну особу з бази персональних даних.

Згідно з Переліком, затвердженим наказом Мін'юсту від 12.04.2012 р. №578/5, строк зберігання документів з кадрових питань становить 75 років. Строки зберігання документів, визначені в цьому Переліку, є мінімальними, їх не можна скорочувати. Продовження в організаціях строків зберігання документів, передбачених цим Переліком, допускається, якщо така потреба спричинена специфічними особливостями роботи конкретної організації.

Зазначене, на думку Держслужби, свідчить, що знищення персональних даних здійснюється не лише у разі припинення правовідносин між суб'єктом персональних даних та володільцем чи розпорядником персональних даних, але й після закінчення строку зберігання персональних даних. Тобто необхідно враховувати, що законом у відповідній сфері діяльності також може бути визначений строк зберігання персональних даних.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Первинні документи, типові форми

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Первинні документи, типові форми»