• Посилання скопійовано

Положення про документальне забезпечення записів у бухобліку зазнає змін

Оприлюднено проект змін до Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку

Положення про документальне забезпечення записів у бухобліку зазнає змін

Міністерство фінансів розробило та оприлюднило проект наказу «Про затвердження Змін до Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку» (завантажити).

Завантажити проект змін>>

Проект наказу підготовлено з метою приведення норм Положення №88 у відповідність із Законом №1724-VIII та створення єдиних правил ведення бухбліку та складання фінансової звітності.

Нагадаємо, що Законом №1724 внесено зміни до Закону про бухоблік, якими передбачено спрощення документообороту підприємств шляхом зменшення вимог до первинного документа та скорочення переліку його обов’язкових реквізитів. Зокрема, змінено термін «первинний документ», що дозволить вважати оплачений (акцептований) рахунок-фактуру (інвойс) підставою для відображення господарської операції в бухгалтерському обліку без обов’язкового складання акта приймання-передачі та виключено реквізит «місце складання». Про зміни докладніше читайте тут.

Зауваження та пропозиції до проекту наказу надавати протягом місяця з дня його оприлюднення на офіційній веб-сторінці Міністерства фінансів України у письмовій та/або електронній формі за такими адресами:

- головного розробника – Міністерства фінансів України: 01008, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2 або 04071, м. Київ, вул. Межигірська, 11, e-mail: kovtun@minfin.gov.ua;

- спеціально уповноваженого органу – Державної регуляторної служби України: 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, 9/11, e-mail: inform@dkrp.gov.ua.

Читайте також аналітику від Дт-Кт: Новий статус первинних документів та зміни у експорті послуг

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Первинні документи, типові форми

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Первинні документи, типові форми»