• Посилання скопійовано

Декларуємо доходи до 1 травня: податкова іде на зустріч

З 1 січня 2012 розпочато кампанію декларування громадянами свого майнового стану і доходів, отриманих ними у 2011 році.

Особливістю кампанії декларування доходів 2012 року є те, що вперше декларування доходів пов’язано із виконанням платниками податків вимог Податкового кодексу України, а також, розширено коло платників податку, які зобов’язані подавати податкову декларацію.

Наказом Міністерства фінансів України від 07.11.2011 року № 1395 затверджено нову форму податкової декларації про майновий стан і доходи, яку цього року будуть також подавати і державні службовці.

З метою оперативного надання громадянам оптимального комплексу інформаційних, консультаційних та організаційних послуг органами ДПС м. Києва розгорнуто масштабну інформаційно-роз’яснювальну роботу серед громадян.

Інформацію про порядок декларування доходів можна отримати з різноманітних джерел. На офіційному веб-сайті ДПС у м. Києві створено окремий розділ під назвою "Декларування доходів громадян". Тут розміщено всі необхідні нормативно-правові акти, якими регулюється порядок оподаткування доходів фізичних осіб, форма річної декларації, зразок її заповнення, консультації з питань декларування доходів тощо.

Крім того, роз’яснення з питань декларування активно публікуються у ЗМІ. Керівники і провідні фахівці органів ДПС м. Києва проводять особисті зустрічі з громадянами та представниками малого та середнього бізнесу з метою обговорення та вирішення проблемних питань, що виникають при застосуванні податкового законодавства. Для платників також проводяться семінари та практикуми.

З метою надання роз’яснень щодо реалізації права на податкову знижку податківці м. Києва відвідують учбові заклади, підприємства, організації та державні установи. З питань декларування випускаються тематичні брошури, пам’ятки, буклети і листівки, які зазвичай розповсюджуються під час проведення заходів органами ДПС м. Києва.

Громадянин може звернутися за консультацією до консультаційного центру ДПС у м. Києві щодня з 9.00 до 18.00 год. (в суботу з 9.00 до 16.00 год.) за номером: 461-77-00, а також зателефонувати до податкової інспекції за місцем проживання та з’ясувати усі незрозумілі питання щодо порядку заповнення та подання декларації. Бланк декларації можна безкоштовно отримати в органі ДПС за місцем проживання (реєстрації). Для того, щоб громадяни могли звертатися до ДПІ у зручний для них час, податкові органи міста Києва працюють в посиленому режимі: з 9-00 до 20.00 годин у будні та з 09.00 до 16.00 у суботу.

Отже, є всі підстави стверджувати, що для подання декларацій про доходи за минулий рік в органах ДПС м. Києва створено сприятливі умови. Відповідна організація роботи органів ДПС м. Києва направлена на сприяння формуванню нової ментальності українських громадян, усвідомленню важливості їх ролі в наповненні бюджету та, відповідно, підвищенню рівня добробуту та рівня довіри населення до держави в цілому.

 

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»