• Посилання скопійовано

Декларацію про доходи слід заповнювати українською мовою

Чи обов’язково заповнювати податкову декларацію про майновий стан і доходи українською мовою?

Згідно зі ст. 11 Закону УРСР від 28 жовтня 1989 року №8312-ХІ «Про мови в Українській РСР» зі змінами та доповненнями в Українській РСР мовою роботи, діловодства та документації, а також відносин державних, партійних, громадських органів, підприємств, установ і організацій є українська мова. Згідно з рішенням Конституційного Суду України від 14.12.99 р. №10-рп/99 положення частини першої статті 10 Конституції України, за яким «державною мовою в Україні є українська мова», треба розуміти так, що українська мова, як державна, є обов’язковим засобом спілкування на всій території України при здійсненні повноважень органами державної влади та органами місцевого самоврядування (мова актів, роботи, діловодства, документації тощо), а також в інших публічних сферах суспільного життя, які визначаються законом (частина п’ята статті 10 Конституції України).

Отже, українська мова, як державна, є обов’язковим засобом спілкування на всій території України при здійсненні повноважень органами державної влади. Тому звітність до податкових органів подається українською мовою.

 

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»