• Посилання скопійовано

Особливості декларування екоподатку

У зв’язку зі збільшенням з 13 січня 2012 року ставок екологічного податку платники цього податку за І квартал 2012 року подають до органів податкової служби щодо кожного об’єкта оподаткування два додатки до декларації екологічного податку. Тобто з 1 до 12 січня 2012 року включно за ставками екологічного податку, які діяли з 1 до 12 січня цього року, а з 13 січня до 31 березня 2012 року включно — за новими ставками. Відповідно при обчисленні податкових зобов’язань з екологічного податку за ІІ, ІІІ та ІV квартали цього року застосовуються нові ставки податку, встановлені Законом №4235.

Порядок подання декларації екологічного податку та сплати податкових зобов’язань у 2012 році не змінився. Граничним терміном подання такої декларації за I квартал є 10 травня 2012 року, а останнім днем сплати податку — 18 травня 2012 року.

До декларації екологічного податку додаються сім додатків, які є її невід’ємною частиною. У разі відсутності у платника відповідних об’єктів оподаткування відповідні додатки не додаються, а рядки Податкової декларації прокреслюються.

Платник податку, який у звітному році не має об’єкта обчислення екологічного податку, повинен повідомити про це орган державної податкової служби шляхом подання заяви довільної форми. Інакше платник податку зобов’язаний подавати податкові декларації відповідно до вимог Податкового кодексу.

 

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»