• Посилання скопійовано

Відмовившись прийняти декларацію, податківці повинні пояснити причину

Лист Міндоходів від 30.04.2013 р. №938/Т/99-99-17-02-01-14

Відмовившись прийняти декларацію, податківці повинні пояснити причину

Міндоходів у своєму листі №938/Т/99-99-17-02-01-14 наголошує, що за умови дотримання платником податків вимог ст. 49 ПКУ посадова особа територіального органу Міністерства доходів і зборів України, в якому перебуває на обліку платник податків, зобов'язана зареєструвати податкову декларацію платника датою її фактичного отримання.

Тобто посадова особа податкового органу не може відмовити у прийнятті податкової декларації з будь-яких причин, не визначених ст. 49 Кодексу.

Якщо ж декларація подана з порушеннями, податковий орган зобов'язаний надати платникові податків письмове повідомлення про відмову у прийнятті його податкової декларації із зазначенням причин такої відмови:

• у разі отримання такої податкової декларації, надісланої поштою або засобами електронного зв'язку, - протягом 5 робочих днів з дня її отримання;

• у разі отримання такої податкової декларації особисто від платника податку або його представника - протягом 3 робочих днів з дня її отримання.

Отже, у разі відмови у прийнятті податкової звітності територіальний орган Міністерства доходів і зборів України зобов'язаний надати платнику податків письмове повідомлення про відмову у прийнятті податкової звітності із зазначенням підстав неприйняття.

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»