• Посилання скопійовано

Діють нові форми звітності для постійних представництв нерезидентів

Міндоходів у м. Києві повідомляє, що 06.08.2013 набрав чинності наказ Мінфіну від 25.06.2013 №610 «Про затвердження форм та Порядку розрахунку податкових зобов'язань з податку на прибуток нерезидентів, які провадять діяльність на території України через постійне представництво»

Діють нові форми звітності для постійних представництв нерезидентів

Головне управління Міндоходів у м. Києві доводить до відома, що 06.08.2013 набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 25.06.2013 №610 «Про затвердження форм та Порядку розрахунку податкових зобов'язань з податку на прибуток нерезидентів, які провадять діяльність на території України через постійне представництво», яким затверджено:

- Порядок розрахунку податкових зобов'язань з податку на прибуток нерезидентів, які провадять діяльність на території України через постійне представництво;

- форму Розрахунку оподатковуваного прибутку та податку на прибуток нерезидента, який провадить діяльність на території України через постійне представництво, на підставі складення відокремленого балансу фінансово-господарської діяльності >>>

- форму Розрахунку оподатковуваного прибутку та податку на прибуток постійного представництва нерезидента, що здійснюється органом державної податкової служби >>>

Зазначений Порядок застосовується постійними представництвами, визначення яких наведено у пп.14.1.193 п.14.1 ст.14 Податкового кодексу України і які є платниками податку на прибуток відповідно до розділу III цього Кодексу.

Відповідно до пп.14.1.193 п.14.1 ст.14 Податкового кодексу України постійне представництво - постійне місце діяльності, через яке повністю або частково проводиться господарська діяльність нерезидента в Україні, зокрема: місце управління; філія; офіс; фабрика; майстерня; установка або споруда для розвідки природних ресурсів; шахта, нафтова/газова свердловина, кар'єр чи будь-яке інше місце видобутку природних ресурсів; склад або приміщення, що використовується для доставки товарів. 

Нагадуємо, що постійні представництва нерезидентів подають звітність з податку на прибуток за наслідками податкового року протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем року, тобто один раз за рік (пункт 57.1 статті 57 ПКУ).

Джерело: ГУ ДФС у м. Києві

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»