• Посилання скопійовано

З нового року декларацію про доходи громадяни подають за новою формою

З 1 січня 2014 року діє форма бланка нової декларації про майновий стан і доходи, а також інструкція щодо її заповнення

З нового року декларацію про доходи громадяни подають за новою формою

Наказом Міністерства доходів і зборів України № 793 від 11.12.2013 затверджено форму бланка нової декларації про майновий стан і доходи, а також інструкцію щодо її заповнення. Дана форма декларації діє з 1 січня 2014 року. Декларація складається з 8 розділів та 7 додатків (які не є дійсними без самої декларації).

Зокрема, Додаток 1 містить відомості про особу, уповноважену на заповнення декларації. А додатки з 2 по 7 заповнюються та подаються лише за наявності доходів або витрат, розрахунок яких міститься у цих додатках. Достовірність даних зазначених у декларації засвідчуються підписом фізособи — платника податків, або уповноваженої на це особи, відомості про яку зазначаються в додатку 1. У декларації та додатках до неї не повинно бути підчисток, помарок, виправлень,  дописок і закреслень.

Показники у розділах ІІ – VIII декларації та додатках до неї проставляються у гривнях з копійками.

Порядок оформлення та заповнення декларації та додатків наведено в інструкції, щодо її заповнення. Серед основних розділів, які необхідно заповнити виділено такі: 1 — Загальні відомості; 2 — Доходи, які включаються до загального річного оподатковуваного доходу; 3 — Доходи, отримані фізичною особою — підприємцем від провадження господарської діяльності; 4 — Доходи, отримані фізичною особою, яка провадить незалежну професійну діяльність; 5 — Розрахунок податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб; 6 — Розрахунок податкових зобов’язань у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок; 7 — Відомості про нерухоме майно; 8 — Відомості про рухоме майно.

Джерело: ДФС в Івано-Франківській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»