• Посилання скопійовано

Мінфін скасував довідки щодо фізосіб - платників податків

Мінфін скасував форму Довідки про сплату ПДФО платником податку — резидентом, який виїжджає за кордон на постійне місце проживання, а також форму Довідки про подану декларацію про доходи

Мінфін скасував довідки щодо фізосіб - платників податків

Мінфін наказом від 11.12.2013 р. №1055 та №1056 скасував:

1) форму Довідки про сплату податку на доходи фізичних осіб платником податку — резидентом, який виїжджає за кордон на постійне місце проживання, та про відсутність податкових зобов’язань з цього податку. Форма затверджувалась наказом Мінфіну від 21.12.2012 № 1401; 

2) форму Довідки про подану декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію), затверджену наказом Мінфіну від 27.12.2011 р. № 1742.

Платники податку — резиденти, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, подають податкову декларацію до контролюючого органу не пізніше 60 кал. дн., що передують виїзду. Контролюючий орган протягом 30 кал. дн. після надходження декларації перевіряє визначене податкове зобов’язання, сплату належної суми податку і видає довідку про таку сплату та про відсутність податкових зобов’язань з цього податку, що подається до органів митного контролю під час перетину митного кордону і є підставою для проведення митних процедур.

Друга довідка видається контролюючим органом за зверненням платника податку на підставі податкової декларації про майновий стан і доходи та за фактичної сплати визначених податкових зобов’язань.

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»