• Посилання скопійовано

Форма статзвітності №51-вант: як заповнити?

Роз'яснено, як заповнити форму статспостереження №51-вант (2 рази на рік) "Обстеження фізичної особи - підприємця, що здійснює вантажні автомобільні перевезення на комерційній основі"

Форма статзвітності №51-вант: як заповнити?

Держстат у листі від 30.10.2014 р. №17.4-12/39 надав інформацію щодо показників форми державного статистичного спостереження №51-вант (2 рази на рік).

Так, форма охоплює дані про роботу фізичної особи - підприємця протягом тижня. За змістом форма передбачає наявність інформації про роботу фізичної особи - підприємця - власника вантажного автомобіля, який здійснює комерційні перевезення вантажів (за плату).

Форма містить інформацію про перевезення вантажів, виконані на одному транспортному засобі. Показники форми не містять інформацію щодо перевезення вантажів для власних потреб. Показник вантажопідйомності автомобіля відображає числа з одним десятковим знаком після коми, показники розділу 1 гр. 5, 6 відображають цілі числа.

Зміст форми №51-вант відповідає даним документів первинного обліку, а саме:

1) укладеним відповідно до чинного законодавства договорам між фізичною особою - підприємцем (перевізником) і юридичною або фізичною особою (замовником або посередником) про перевезення вантажів (письмовий чи усний);

2) будь-яким супровідним документам на вантаж, що перевозиться (товарно-транспортні накладні, накладні тощо).

Розділ 1 "Обсяг перевезених вантажів за тиждень, що обстежується" містить відомості про вантажні перевезення за всі дні тижня окремо. Якщо фізична особа - підприємець працює неповний робочий тиждень, передбачається інформація тільки про ті дні, в які здійснювалися перевезення, в інших - прочерк. Інформація про кожну поїздку міститься в окремому рядку.

Маршрут містить інформацію про перевезення вантажів на міжміському та міжнародному сполученнях.

Графи "пункт відправлення" та "пункт прибуття" містять назву міст і областей, між якими виконуються перевезення (наприклад, м. Київ - с. Баришівка Київської області) або, у випадку міжнародних перевезень, назви держав (а не міст), між якими виконуються перевезення.

Інформація про міжнародні рейси містить короткий опис маршруту: держава, звідки і куди перевозиться вантаж; вага вантажу, відстань перевезень - загальний пробіг (до пункту розвантаження).

Якщо тривалість міжнародних або міжобласних перевезень довше тижня обстеження, інформація в анкеті матиме опис рейсів, які розпочаті на тижні обстеження, до їх повного закінчення. Інформація про рейс, який розпочатий до тижня обстеження і продовжується на тижні обстеження (тобто незакінчений), в анкеті не враховується.

Графа 5 містить інформацію про відстань перевезень (км), визначену за показниками спідометра (від моменту завантаження до моменту повного розвантаження автомобіля).

 

Графа 6 містить інформацію про обсяг перевезених вантажів (кг) з урахуванням ваги контейнера, піддонів та іншої тари. Якщо точна вага вантажу не визначена, можливо вказати оцінку ваги.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»