• Посилання скопійовано

Договір про добровільну сплату ЄСВ укладено, а звіт не подано: чи буде штраф?

Чи застосовується відповідальність до фізособи, яка уклала договір про добровільну сплату єдиного внеску, але не подала звіт з ЄСВ? Розповідають податківці

Договір про добровільну сплату ЄСВ укладено, а звіт не подано: чи буде штраф?

ДФС у підкатегорії 301.05 "ЗІР" зауважила, що  чинним законодавством не передбачено відповідальності до фізичної особи, яка уклала договір про добровільну сплату ЄСВ, але не подала (несвоєчасно подала, подала за невстановленою формою) Звіт з ЄСВ.

Але при цьому слід врахувати, що фізособа, яка уклала договір про добровільну сплату ЄСВ, але не подала звіт з ЄСВ, втрачає право на отримання допомоги при настанні страхового випадку, який визначений в укладеному договорі.

Нагадуємо, що фізособи, які уклали договір на добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, формують та подають самі за себе звіт з ЄСВ (додаток 6) протягом 30 календарних днів після закінчення строків дії договору.

Звітним періодом є тривалість дії договору, а якщо договором про добровільну участь передбачено одноразову сплату особою ЄСВ за попередні періоди, в яких особа не підлягала загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню - період, за який одноразово сплачено ЄСВ за попередні періоди.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»