• Посилання скопійовано

Алгоритм відображення в формі №1ДФ результатів повернення засновнику надміру утриманого ПДФО під час оподатковування дивідендів

Податківці навели алгоритм відображення в формі №1ДФ результатів перерахунку юрособами-"єдинниками", які при нарахуванні та виплаті дивідендів фізособам-засновникам до введення в дію застосування ставки ПДФО 9% оподатковували їх ПДФО за ставкою 18%

Алгоритм відображення в формі №1ДФ результатів повернення засновнику надміру утриманого ПДФО під час оподатковування дивідендів

Коментар до листа ДФСУ від 22.05.2017 р. № 12807/7/99-99-13-01-01-17 

У коментованому листі зазначено: якщо податковий агент до прийняття Закону № 1989 утримав ПДФО з із суми дивідендів за ставкою ПДФО 18%, то такий агент може здійснити перерахунок сум нарахованих платнику податків доходів і повернути надміру утриманий податок у порядку, встановленому ст. 43 ПКУ.

На підставі вищенаведеного йдеться про дивіденди, нараховані у І кварталі 2017 року та відображені відповідно у ф. № 1 ДФ як оподатковувані за ставкою 18%.

За словами податківців, результати перерахунку щодо нарахованих доходів у вигляді дивідендів відображаються в ф. № 1 ДФ того періоду, у якому було проведено перерахунок сум податку. Уточнюючий податковий розрахунок за формою № 1 ДФ у цьому випадку не подається.

Тож, у разі проведення перерахунку виплачених дивідендів у II кварталі 2017 року  його результати будуть відображатися в ф. № 1 ДФ за цей же квартал. А саме:

• у рядках 3 „Сума нарахованого доходу" та За „Сума виплаченого доходу" проставляється нуль;

• у рядках 4 „Сума нарахованого податку" та 4а „Сума перерахованого податку" проставляється сума надміру утриманого податку зі знаком „мінус";

• у рядку 5 „Ознака доходу" зазначається «109».

Звертаємо увагу! Відповідно до п. 3.8 Порядку №4 у ф. 1 ДФ не передбачено відображення декількох рядків з однією ознакою доходу, крім випадків наявності різних ПСП у кожному з трьох місяців кварталу. 

Тому при нарахуванні дивідендів в кварталі проведення перерахунку у рядку під ознакою доходу «109» будуть відображатися загальні показника з врахуванням зробленого перерахунку. 

***

Читайте також: 

Усі новини на тему>>

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»