• Посилання скопійовано

Підприємство змінило місцезнаходження: куди подавати звіт з ЄСВ і платити податки?

У разі зміни місцезнаходження, пов’язаного зі зміною адміністративного району, суб’єкт господарювання до закінчення поточного бюджетного року подає звітність та сплачує податки і збори за попереднім місцезнаходженням

Підприємство змінило місцезнаходження: куди подавати звіт з ЄСВ і платити податки?

ДФСУ у листі від 16.01.2018 р. №166/6/99-99-13-01-01-15/ІПК зазначила, що у разі зміни місцезнаходження суб’єкта господарювання - платника податків сплата податків, і зборів, після такої реєстрації здійснюється таким платником податків за місцем попередньої реєстрації до закінчення поточного бюджетного періоду.

До закінчення року платник податків обліковується в контролюючому органі:

  • за попереднім місцезнаходженням (неосновне місце обліку) - з ознакою того, що він є платником податків до закінчення року,
  • за новим місцезнаходженням (основне місце обліку) - з ознакою того, що він є платником податків з наступного року.

Враховуючи викладене вище, у разі зміни місцезнаходження, пов’язаного зі зміною адміністративного району, суб’єкт господарювання до закінчення поточного бюджетного року подає звітність та сплачує податки і збори за попереднім місцезнаходженням.

Водночас це не стосується подання звіту з ЄСВ. Відповідно до п. 7 розділу III Порядку №435, якщо страхувальник у звітному періоді змінює місцезнаходження або місце реєстрації, або місце проживання (поза межами територіального обслуговування органу доходів і зборів, в якому він перебував на обліку), звіт за цей звітний період (з першого до останнього календарного числа звітного періоду) подається до органу доходів і зборів за новим місцем взяття на облік.

Більше про те, як потрібно подавати звітність і сплачувати податки, повідомляти про прийняття працівників на роботу та про зміни у об’єктах, пов’язаних із оподаткуванням у разі зміни місцезнаходження юрособи протягом бюджетного року - читайте тут>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»