• Посилання скопійовано

До уваги головних бухгалтерів бюджетних установ! До 1 квітня слід подати Анкету до Держказначейства

До 1 квітня до органів Казначейства за місцем обслуговування слід подати Анкету про виконання головним бухгалтером бюджетної установи своїх повноважень

До уваги головних бухгалтерів бюджетних установ! До 1 квітня слід подати Анкету до Держказначейства

Державна казначейська служба України звертає увагу головних бухгалтерів бюджетних установ на своєчасне заповнення та подання у термін до 1 квітня 2018 року до  органів Казначейства за місцем обслуговування Анкети про виконання головним бухгалтером бюджетної установи своїх повноважень.

Цього вимагає Порядок проведення оцінки виконання головним бухгалтером бюджетної установи своїх повноважень, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 01.12.2011 р. № 1537.

Також у Держказначействі повідомляють, що з метою належного виконання статті 112 БКУ та наказу №1537 Казначейством 13.03.2018 року проведено засідання Комісії з оцінки виконання головним бухгалтером бюджетної установи своїх повноважень, на якому затверджено оновлений Перелік питань для зовнішнього оцінювання виконання головним бухгалтером (спеціалістом на якого покладено виконання обов'язків бухгалтерської служби) бюджетної установи своїх повноважень (далі – Перелік питань). Відповідно до цього переліку у 2018 році органами Казначейства здійснюватиметься зовнішнє оцінювання виконання головним бухгалтером бюджетної установи своїх повноважень.

 

Перелік питань для зовнішнього оцінювання виконання головним бухгалтером (спеціалістом на якого покладено виконання обов’язків бухгалтерської служби) бюджетної установи своїх повноважень

1. Дотримання порядку та термінів надання реєстраційної картки розпорядниками бюджетних коштів та змін до неї.

2. Дотримання порядку та термінів надання мережі розпорядниками бюджетних коштів та реєстрів змін до неї.

3. Дотримання порядку та термінів відкриття та закриття рахунків розпорядниками бюджетних коштів.

4.  Дотримання термінів надання розподілів відкритих асигнувань*.

5.  Дотримання норм чинного законодавства при затвердженні головними розпорядниками порядків використання бюджетних коштів*.

6. Дотримання термінів надання розподілів показників зведених кошторисів та інших документів, що застосовуються в процесі виконання бюджету, в розрізі розпорядників нижчого рівня та одержувачів бюджетних коштів та реєстрів змін до них*.

7. Дотримання вимог чинного законодавства при наданні кошторисів та інших документів, що застосовуються в процесі виконання бюджету.

8. Дотримання порядку реєстрації бюджетних зобов'язань, бюджетних фінансових зобов'язань та проведення платежів.

9. Здійснення видатків на утримання бюджетної установи одночасно з різних бюджетів всупереч Бюджетному кодексу України, закону про Державний бюджет України, постанов Кабінету Міністрів України.

10. Дотримання порядку та термінів при поданні до органів Казначейства  фінансової та бюджетної звітності, а також іншої інформації, передбаченої бюджетним законодавством.

11. Дотримання порядку та термінів при поданні до органів Казначейства зведеної фінансової та бюджетної звітності*.

12. Дотримання норм чинного законодавства при здійсненні попередньої оплати за товари, роботи та послуги за рахунок бюджетних коштів, а також порушення порядку та термінів здійснення  такої оплати.

13. Дотримання вимог визначених Типовим положенням про бухгалтерську службу бюджетної установи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.01.2011 р. № 59.

14. Дотримання інших вимог бюджетного законодавства.

*- для головних розпорядників бюджетних коштів

Джерело: Державна казначейська служба України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»