• Посилання скопійовано

Створено ОТГ: як сплачувати та звітувати з плати за землю?

До якого контролюючого органу потрібно подавати декларацію з плати за землю та сплачувати плату за землю, якщо населені пункти, які входять до об’єднаної територіальної громади відносяться до різних контролюючих органів?

Створено ОТГ: як сплачувати та звітувати з плати за землю?

Податківці в підкатегорії 112.05 «ЗІР» нагадують, що форма Податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) передбачає заповнення коду органу місцевого самоврядування за місцезнаходженням земельної(их) ділянки(ок) за Класифікатором об’єктів адміністративно-територіального устрою України.

Якщо населені пункти, які входять до ОТГ відносяться до різних контролюючих органів, податкова  декларація подається до контролюючого органу до якого відноситься земельна ділянка щодо кожного коду органу місцевого самоврядування за місцезнаходженням земельної ділянки за КОАТУУ.

У рік створення ОТГ плата за землю (земельний податок або орендна плата за землі державної і комунальної власності) сплачується на відкриті Держказначейством рахунки по сільських, селищних, міських радах (за місцезнаходженням земельної ділянки), а починаючи з нового бюджетного року на відкриті рахунки для зарахування надходжень з плати за землю до бюджету ОТГ.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»