• Посилання скопійовано

Податківці рекомендують (!) звітувати з податку на прибуток за 2018 рік за оновленою формою (+ НОВИЙ БЛАНК)

Платникам податку на прибуток за базовий звітний (податковий) період – 2018 рік рекомендовано подавати декларацію вже за оновленою формою. Хоча за правилами ПКУ вперше за оновленою формою слід звітувати тільки за І квартал 2019 року

Податківці рекомендують (!) звітувати з податку на прибуток за 2018 рік за оновленою формою (+ НОВИЙ БЛАНК)

Нагадаємо, що 14 грудня 2018 року набрав чинності Наказ Мінфіну від 19.10.2018 р. № 842, яким внесено зміни до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств. Про це ми писали тут, а детально про зміни розповідали тут.

 

Завантажити оновлену форму декларації із бази бланків ДК >>

 

Сьогодні, 8 січня, на сайті ДФСУ оприлюднено лист від 04.01.2019 р. №357/7/99-99-15-02-01-17, в якому податківці у подробицях розказали, що змінилося в оновленій декларації з прибутку.

Крім того, ДФСУ зауважила, що видання Наказу 842 обумовлено змінами з 01.01.2018 року в оподаткуванні податком на прибуток підприємств, які впливають на показники бюджету поточного року. А отже, платникам податку на прибуток підприємств за базовий звітний (податковий) період – 2018 рік рекомендовано подавати податкову декларацію за оновленою формою.

В той же час відповідно до п. 46.6 ПКУ оновлені форми податкової звітності повинні застосовуватися для звітування за період, наступний за періодом їхнього офіційного опублікування. Тобто за правилами ПКУ вперше за оновленою формою декларації з податку на прибуток слід звітувати:

  • платникам з квартальним звітним періодом – за І квартал 2019 року;
  • платникам з річним звітним періодом – за 2019 рік.

Також звертаємо увагу, що 4 січня на сайті ДФСУ оприлюднено оновлений Реєстр форм електронних документів. Він, зокрема, містить і нову форму декларації з податку на прибуток. Проте наразі лише квартальну J0100117.

 

Що буде, якщо подати декларацію не за новим форматом?

Якщо подати декларацію не за новим форматом, то скоріш за все від податківців прийде відмова щодо її прийняття (за умови, що програмне забезпечення вже налаштовано на оброблення виключно нового формату). Тож не виключено, що подання декларації за старою формою може призвести до штрафу за неподання у 170 грн. Але як фіскали збираються поєднати «рекомендації» із власним ПЗ – наразі інформації немає.

***

Читайте також: Набрала чинність оновлена редакція декларації з податку на прибуток 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»