• Посилання скопійовано

Оприлюднення задекларованої митної вартості – новація від Мінфіну

З’явився проект наказу від Мінфіну, яким передбачається внесення змін до форми та порядку декларації митної вартості

Оприлюднення задекларованої митної вартості – новація від Мінфіну

Мінфін на своєму офіційному сайті опублікував проект Наказу, яким передбачається внесення змін до форми Декларації митної вартості та порядку її подання.

Зокрема, передбачається, що за власним бажанням декларант може надати згоду на оприлюднення у форматі відкритих даних знеособленої інформації про митну вартість товарів, які переміщуються ним через митний кордон України, зазначеної ним у графах 31, 33 та 45 митної декларації, шляхом проставлення відповідної відмітки у графі 121 декларації митної вартості.

Відповідно декларації митної вартості буде доповнена графою 121:

 

121. Даю згоду на оприлюднення у форматі відкритих даних знеособленої інформації про митну вартість товарів, які переміщуються через митний кордон України.                               ТАК               НІ            

 

Зверніть увагу: дані зміни не передбачають додаткових обов’язків для платників податку, а лише дають змогу добровільно надати дозвіл на оприлюднення знеособленої інформацію про митну вартість товару, яку декларант переміщує через митний кордон України.

 

Для чого це необхідно?

Реалізація змін надасть можливість оприлюднювати на офіційному сайті ДФС у форматі відкритих даних знеособлену інформацію про митну вартість товарів, які переміщуються через митний кордон України. 

Тобто, інформацію про митну вартість, яка була встановлена для певних товарів (без зазначення, хто саме проводив декларування) зможуть отримати усі зацікавлені особи. Зокрема, і ті, хто лише готується до декларування і розраховує, яку митну вартість в декларації зазначити, або не згоден із рішеннями митників щодо перегляду митної вартості.

Така можливість, як очікує Мінфін, сприятиме створенню конкурентного ринкового середовища, зменшенню корупції, збільшенню довіри суспільства до державних органів.

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»