• Посилання скопійовано

Нюанси зазначення коду пільги в декларації з податку на нерухомість

У графі 18 додатка 1 «Розрахунок № _ у частині об’єктів житлової нерухомості» та графі 17 додатка 2 до декларації з податку на нерухомість відповідно до довідника податкових пільг зазначається код пільги «18010402» або код пільги «18010403»

Нюанси зазначення коду пільги в декларації з податку на нерухомість

Який код пільги зазначається у графі 18 додатка 1 та графі 17 додатка 2 до форми Податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки?

Державна податкова служба України розповідає, що абз. 1 пп. 266.4.2 ПКУ визначено, що сільські, селищні, міські ради встановлюють пільги з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що сплачується на відповідній території, з об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних або юридичних осіб, громадських об’єднань, благодійних організацій, релігійних організацій України, статути (положення) яких зареєстровані у встановленому законом порядку, та використовуються для забезпечення діяльності, передбаченої такими статутами (положеннями).

Згідно з абзацом п’ятим пп. 266.4.2 ПКУ сільські, селищні, міські ради мають право встановлювати пільги з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що сплачується на відповідній території, з об’єктів нежитлової нерухомості, що розташовані на території індустріального парку та перебувають у власності учасників індустріального парку, включеного до Реєстру індустріальних парків. На такі рішення не поширюється дія пп. 4.1.9 та п. 4.5пп. 12.3.3 і 12.3.4пп. 12.4.3 (у частині строку прийняття та набрання чинності рішеннями) та п. 12.5 (у частині строку набрання чинності рішеннями) ст. 12 ПКУ та Закону України від 11.09.2003 №1160-ІV «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» зі змінами та доповненнями.

Форму податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, затверджено наказом Мінфіну від 10.04.2015 №408 (у редакції наказу Мінфіну від 10.11.2022 №371) (далі – Декларація).

У графі 18 додатка 1 «Розрахунок № _ у частині об’єктів житлової нерухомості» та графі 17 додатка 2 «Розрахунок № _ у частині об’єктів нежитлової нерухомості» до Декларації відповідно до Довідника податкових пільг, що є втратами доходів бюджету, та на підставі рішення органу місцевого самоврядування, прийнятого згідно з абзацом першим пп. 266.4.2 ПКУ, – зазначається код пільги «18010402», прийнятого згідно з абзацом п’ятим пп. 266.4.2 ПКУ – код пільги «18010403».

Джерело: ДПС у Черкаській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»