• Посилання скопійовано

Як заповнювати довідкову декларацію про майновий стан з додатками щодо ЄСВ?

У довідковій декларації, що містить додаток (додатки) ЄСВ 2 з типом форми «добровільна участь» або додаток (додатки) ЄСВ 3 з типом форми «після документальної перевірки», обов’язковим є заповнення всіх розділів декларації

Як заповнювати довідкову декларацію про майновий стан з додатками щодо ЄСВ?

Управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Вінницькій області інформує, що фізичні особи, які уклали договір на добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, подають Податкову декларацію про майновий стан і доходи, затверджену наказом Мінфіну від 02.10.2015 №859 (у редакції наказу Мінфіну від 17.05.2022 №143, далі – Наказ №143) (далі – Декларація), у складі якої формують додаток ЄСВ 2 «Розрахунок сум добровільних внесків, передбачених договором про добровільну участь, які підлягають сплаті» з типом форми «добровільна участь» (далі – Додаток ЄСВ 2).

Відповідно до пп. 1 п. 1 розд. ІІІ Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи, затвердженої Наказом №143 (далі – Інструкція), Декларація з типом «Звітна» або «Звітна нова» з одночасним зазначенням додаткової позначки «довідкова» – це Декларація, що подається, зокрема, особами, які беруть участь у добровільному страхуванні.

У Декларації з типом «Звітна» або «Звітна нова» із зазначенням додаткової позначки «довідкова», що містить Додаток (Додатки) ЄСВ 2 з типом форми «добровільна участь» або Додаток (Додатки) ЄСВ 3 «Розрахунок збільшення або зменшення сум зобов’язань з єдиного внеску за результатами проведеної документальної перевірки» з типом форми «після документальної перевірки», обов’язковим є заповнення всіх розділів Декларації.

Джерело: ДПС у Вінницькій області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»