• Посилання скопійовано

Як отримати дані про трудовий та страховий стаж працівника: «7 хвилин» з Ольгою Хільчук

Поговоримо про порядок отримання довідки про трудовий та страховий стаж співробітника через веб-портал Пенсійного фонду



Розглянемо, яким чином отримати довідку про трудовий стаж та страховий стаж співробітника через веб-портал Пенсійного фонду України.

Для того, щоб скористатися цією можливістю від ПФУ, нам необхідно використати ЕЦП або печатку для певного роботодавця.

Веб-портал ПФУ знаходиться за електронною адресою https://portal.pfu.gov.ua. Зайдемо до цього порталу. Скористаємось кнопкою «Вхід». Оберемо, яким саме способом ми хочемо зайти до системи: за допомогою електронного цифрового підпису, логіну, електронної цифрової печатки чи токену. В даному випадку ми заходимо як юридична особа, вибираємо з випадаючого списку саме «Юридична особа». Також вибираємо акредитований центр сертифікації ключів, який згенерував наш електронний цифровий підпис чи печатку. Шукаємо шлях на комп’ютері, де знаходиться наш електронний цифровий підпис. Вводимо пароль до ЕЦП і натискаємо «Увійти».

Програма нам завантажила приватну частину відкритого веб-порталу ПФУ. Якби ми знаходилися в головній частині, вона має трошки інший вигляд. Щоб перейти саме в приватну частину, нам достатньо натиснути на назву підприємства або на «Профіль користувача». Нам відкриваються з лівої частини ті розділи, якими може скористатися роботодавець для отримання певних довідок, подання певних запитів.

Для того, щоб подати запит на отримання електронних документів, скористаємось ідентичним розділом в частині «Комунікації з ПФУ». Натискаємо на нього. Програма нас відсилає до заповнення нового запиту на отримання документів. Нам необхідно коректно вибрати тип звернення. Оскільки ми хочемо отримати довідку про трудовий та страховий стаж співробітника, залишаємо вибраним саме цей елемент. Тут є два елементи: «Довідка ОК-7» або «Довідка про трудовий та страховий стаж». Залишаємо перший варіант.

Зауважимо, що довідку про трудовий та страховий стаж співробітника ви можете отримати щодо тих фізичних осіб, які перебувають з вами у трудових відносинах. Ця довідка надається за весь період трудового стажу співробітника, трудового/страхового стажу, починаючи з 1 січня 2002 року. Вводимо податковий номер співробітника з клавіатури, на користь якого ви хочете отримати дану довідку. А також П.І.Б. даного співробітника. Вводимо номер телефону даної особи або свій, як співробітника відповідного роботодавця. Дані страхувальника підтягуються автоматично з картки, яка заповнюється при початковій реєстрації на даному сайті.

Далі нам необхідно підписати дане звернення і відправити до Пенсійного фонду. Знову ж таки обираємо центр, який згенерував нам електронний цифровий підпис, шукаємо де в нас знаходиться ЕЦП, за допомогою якого ми хочемо зайти до системи, вводимо пароль і обов’язково відмічаємо позначкою, що ми даємо згоду на передачу та обробку моїх персональних даних.

Натискаємо «Відправити до ПФУ». Система відправляє запит до Пенсійного фонду, про що нам видано інформаційне повідомлення, що новий запит на отримання документів в категорії "Дані страхувальника" збережено та відправлено на розгляд до ПФУ. Через певний час подбайте про результат звернення в категорії «Мої звернення». Натискаємо на «ОК». Програма нас одразу відсилає до списку звернень, які надані на відповідну поточну дату, на поточний час. Ми бачимо, що у списку не відображається документ, наше звернення, документ на отримання довідки про трудовий стаж. Для цього потрібно просто натиснути на «Оновити», відповідно система одразу автоматично оновлює і відображає у списку документ, тип звернення «Довідка про трудовий та страховий стаж» і бачимо одразу статус «Виконано», успішно виконаний документ.

Ми натискаємо на розгорнути, відкривається детальна інформація про дату звернення, який тип звернення, по якому саме співробітнику ми зверталися, а також те, що нас найбільше цікавить – документ в форматі .pdf, який ми можемо завантажити на свій комп’ютер і надалі роздрукувати та використовувати в бухгалтерії. Також цей документ ми можемо відшукати у розділі «Документи», натискаємо на цей розділ і бачимо, у нас знаходиться тут зверху довідка про трудовий стаж. Звідси ми також можемо завантажили її у форматі .pdf, зберегти образ документа, для цього достатньо натиснути на цю піктограму. Натискаємо, програма автоматично завантажує з веб-порталу довідку на користь того співробітника, щодо якого ви робили запит. І бачимо, що присутня інформація про трудовий стаж, знизу підбито загальний трудовий стаж і видається інформація про те, яким чином та якою датою та часом заповнений цей документ.

Таким чином, ми скористалися функцією веб-порталу Пенсійного фонду щодо отримання довідки про трудовий та страховий стаж на користь співробітника, який перебуває з нами у трудових відносинах.

Джерело: 7eminar.com

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини партнерів

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини партнерів»