• Посилання скопійовано

Який ноутбук потягне бухгалтерські програми?

Бухгалтерам, помічникам бухгалтерів та представникам інших суміжних професій доводиться використовувати різноманітне програмне забезпечення для ведення обліку, створення звітної документації та вирішення інших професійних завдань

Який ноутбук потягне бухгалтерські програми?

Деякі застосунки майже не навантажують систему, але є й такі, які потребують неабиякої обчислювальної потужності. Щоб ноутбук «тягнув» навіть найвибагливіший софт, потрібно ретельно підходити до його вибору. 

 

Процесор

Що актуальніша модель процесора, то ширші можливості експлуатації та вищі продуктивність і швидкодія. Старенький Пентіум чи Целерон — не рівня новому багатоядерному чипу з сімейства Intel Core. З огляду на збалансованість технічних характеристик, оптимальним рішенням для бухгалтера можна вважати ноутбук Intel Core i5. Актуальним він буде значно довше, ніж компонування на Кор Ай 3, і обійдеться дешевше, ніж модель з i7 чи i9. Приблизно рівноцінна за потужністю та енергоефективністю альтернатива від «червоного» бренду AMD — Ryzen 5. 

 

Кількість оперативної пам’яті

На оперативній пам’яті краще не економити, але й за рекордним об’ємом гнатися не обов’язково. Забезпечити безперешкодну багатозадачність зможе ОЗП на 8 Гб. Саме стільки рекомендують брати для ресурсомістких завдань, не пов’язаних з графікою. Це «золота середина», за якої ноут швидко відгукується на команди користувача та не зависає.

Важливо: розумний вибір — пристрій з підтримкою модернізації та вільним слотом під оперативку. Його будь-якої миті можна вдосконалити, якщо встановити додаткову планку на кілька гігабайтів.

 

Постійна пам’ять

Для зберігання електронних документів та програмного забезпечення потрібно не надто багато пам’яті. Між жорстким диском великого об’єму (понад 1 Терабайт) та середнім SSD (256-512 Гб) доцільно вибрати другий варіант. Він може похвалитися більш досконалою роботою, а точніше:

  • високою швидкістю обробки (зчитування та запису) даних;
  • оптимальним енергоспоживанням;
  • безшумністю;
  • стійкістю до механічних впливів. 

 

Відеокарта

Графічний адаптер — компонент, на якому сміливо можна зекономити. Недорогого інтегрованого (без власної відеопам’яті) вистачить для основних і другорядних завдань бухгалтерського обліку. На відміну від дискретного, він мінімально споживає енергію та сприяє збереженню стабільної автономності за високих навантажень. Програми запускаються коректно, оскільки мають простий інтерфейс без складних графічних елементів. 

 

Особливості введення

Клавіатура не впливає на продуктивність ноутбука. Натомість від неї залежить, наскільки швидко та коректно спеціаліст буде вносити дані. Цифровий блок суттєво спрощує введення, оскільки дозволяє використовувати гарячі комбінації для різноманітних символів. Також потрібен рядок функціональних клавіш для регулювання яскравості, роботи тачпада та інших опцій. Мультимедійні кнопки — не обов’язковий атрибут.

Приємний «бонус» — підсвічування, яке дозволяє працювати навіть у нічний час без додаткових джерел світла.

 

Характеристики екрана

Якісний дисплей важливий для комфорту та безпеки. Робота бухгалтера передбачає тривалі посиденьки за ноутбуком, тому очі можуть постраждати через перевантаження. Щоб потурбуватися про зір, варто приділити увагу таким особливостям екрана, як:

  1. Покриття. Антивідблискове рятує у сонячну погоду та у приміщеннях з дуже яскравим штучним світлом.
  2. Частота оновлення. Базових 60 Гц цілком достатньо, оскільки взаємодіяти з відео та ігровим контентом не доводиться.
  3. Роздільність. FULL HD та вище, щоб не було видно «зерна» пікселів.

Значущий критерій — потужний акумулятор, заряду якого вистачає хоча б на 70-80% робочого часу (понад 5 годин). Лептоп з такою автономністю не підведе навіть якщо вдома чи в офісі  надовго вимкнуть світло.

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини партнерів

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини партнерів»