• Посилання скопійовано

Готуємося до свят: 10 актуальних матеріалів редакції

Як без сплати зайвих податків провести новорічні корпоративи, надати працівникам матеріальну допомогу, а їхнім дітям - подарунки? Як відобразити всі ці заходи в обліку? Який режим роботи банків та Держказначейства в цей період? Для полегшення передсвяткових клопотів бухгалтеру пропонуємо добірку з 10 наших матеріалів на цю тему

Готуємося до свят: 10 актуальних матеріалів редакції

Наближаються новорічні та різдвяні свята. Готуються до них не лише у родинах, а й на підприємствах. Деякі з них вітають працівників преміями та подарунками, надають їм матеріальну допомогу, інші — влаштовують новорічні корпоративи. І лише для бухгалтерів це не лише приємності, а й додаткова робота.

Як без сплати зайвих податків провести корпоративні вечірки, надати працівникам матеріальну допомогу, а їхнім дітям - подарунки? Як відобразити всі ці заходи в обліку? Який режим роботи банків та Держказначейства в цей період? 

Для полегшення передсвяткових клопотів бухгалтеру пропонуємо добірку з 10 наших матеріалів на цю тему.

 

***

1. Зимові свята-2018: коли і скільки відпочиватимемо? 

На новорічні та різдвяні свята в українців буде по три вихідні (30 грудня - 1 січня та 6 січня - 8 січня). Більш того, завдяки Закону від 16.11.2017 р. №2211-VIII українці отримали ще один святковий неробочий день вже цього року - 25 грудня (Різдво за Григоріанським календарем). А отже, з 23 по 25 грудня 2017 року будемо мати ще один трьохденний вікенд.

 

2. Норми робочого часу на 2017 та 2018 роки з врахуванням змін у календарі свят 

Мінсоцполітики повідомило, що видавати лист з нормою робочого часу на 2018 рік не планується. Роботодавці повинні розраховувати її самостійно, виходячи з режиму роботи, запровадженого на підприємстві. З огляду на це, редакція "Дебету-Кредиту"  підготувала приклади розрахунку норм тривалості робочого часу на 2017-2018 рр. (з урахуванням змін в календарі свят).

 

3.  Нюанси надання працівникам безповоротної допомоги у 2017 році 

Ще не надавали нецільову благодійну допомогу у 2017 році? Маєте час це зробити до кінця року. Зауважимо, що надання допомоги у цьому році відрізняється від минулого розміром неоподатковуваної суми. Деталі надання такої допомоги та відображення в обліку -  читайте у статті.

 

4. Премії до свят: чи враховувати при обчисленні зарплати для забезпечення її мінімального розміру?

Якщо ви вирішили виплатити своїм працівникам премію у зв’язку з новорічно-різдвяними святами, пам’ятайте – така премія не враховується при обчисленні розміру заробітної плати працівника для забезпечення її мінімального розміру.

 

5. Оподаткування дитячих новорічних подарунків та квитків на новорічно-різдвяні заходи

Напередодні святкових новорічних заходів виникає багато питань щодо правильності оподаткування новорічних подарунків та квитків на новорічно-різдвяні заходи. На деякі з них відповіли фахівці ДФС.

 

6. Проведення корпоративу для працівників: податкові наслідки

Гарною традицією багатьох підприємств напередодні новорічних свят стає проведення корпоративів. Які особливості з точки зору бухгалтерського та податкового обліку  має організація таких святкувань? Чи включається вартість такого святкування до складу загального місячного оподатковуваного доходу цих працівників? 

 

7. Умови звільнення від ПДВ продажу новорічних подарунків 

Податківці нагадали, що операції з продажу виробничими та торговими підприємствами дитячих святкових подарунків та квитків на новорічно-різдвяні заходи для дітей щорічно з 15 листопада до 15 січня звільняються від ПДВ.

 

8. Порядок обкладення ПДФО новорічних подарункових сертифікатів 

Підприємство вирішило надати новорічні подарункові сертифікати фізособам. Чи включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку як додаткове благо вартість таких сертифікатів? Розповіли податківці у черговому роз'ясненні.

 

9. Як працюватимуть банки в новорічно-різдвяний період

Нацбанк повідомив, що 30, 31 грудня та 1, 6-8 січня будуть неробочими днями банківської системи. 2 січня банки працюватимуть без клієнтів. 3-5 та 9 січня СЕП і банківська система працюватимуть у звичайному режимі.

 

10. Режим роботи Держказначейства в період завершення бюджетного 2017 року та на початку 2018 року

Система електронних платежів НБУ в період завершення бюджетного 2017 року та на початку 2018 року працюватиме 27 та 28 грудня 2017 року в режимі продовженого банківського дня до 21-00, 29 грудня 2017 року до 13-00 години. У 2018 році першим робочим днем органів Казначейства буде 2 січня. 

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»