• Посилання скопійовано

Лист Мінсоцполітики від 31.07.2015 р. №996/13/84-15

Щодо врахування премій під час обчислення середньої заробітної плати

Лист Мінсоцполітики від 31.07.2015 р. №996/13/84-15

Щодо врахування премій під час обчислення середньої заробітної плати

<...> Департамент заробітної плати та умов праці розглянув лист щодо врахування премій при обчисленні середньої заробітної плати відповідно до Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.95 р. N 100 (далі - Порядок), та повідомляє.

Пунктом 3 Порядку визначено, що премії, які не мають разового характеру, включаються при обчисленні середньої заробітної плати у всіх випадках її збереження.

Умови преміювання, в тому числі порядок нарахування та розміри премій, визначаються підприємствами, установами та організаціями самостійно.

Якщо працівнику виплачувались премії, які належать до місячних чи квартальних, і зазначені премії включаються до його заробітної плати згідно із розрахунковою відомістю на заробітну плату, то зазначені премії незалежно від того, із якого саме фонду (загального чи спеціального) вони виплачувались, будуть враховуватись при обчисленні середньої заробітної плати у всіх випадках її збереження згідно із Порядком.

Заступник директора Департаменту заробітної плати та умов праці – начальник відділу А. Литвин

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»