• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Як уникнути списання поворотної фіндопомоги та визнання доходу? 

Змінився засновник ТОВ. Ним неодноразово вносилася ПФД підприємству, як від засновника. На момент зміни засновника ТОВ не повернуло йому декілька сум фіндопомоги, які були надані різними датами. Щоб уникнути оподаткування, в які терміни потрібно повернути суми фіндопомоги? 

Чи може ФОП-«єдинник» придбавати послуги у нерезидента? 

Чи може ФОП, платник ЄП ІІ групи, здійснювати оплату наданих послуг нерезиденту? Які виникають податкові наслідки? 

Податкові наслідки безкоштовного отримання товару 

Постачальник підприємству планує передати у вигляді рекламної продукції матеріал безкоштовно чи за 0,01 грн. Які податкові наслідки для отримувача - платника прибутку та ПДВ, якщо ринкова вартість такого товару 200 000 грн, в т.ч. ПДВ? 

ФОП оплатив за товар власними коштами: чи є це порушенням? 

ФОП на ІІ групі ЄП оплатив постачальнику за товар власними коштами через касу банку. Чи не виникне в податкової питання щодо походження даних коштів? Чи не буде ця сума включена до складу доходу ФОПа? 

Подарунки працівникам, вартістю 4 тис. грн: що з ПДФО? 

Як буде розраховуватися ПДФО, якщо компанія вирішила придбати подарунки для працівників, вартістю 4 тис. грн на 1 людину, за умови, що ПДФО працівник сплатить самостійно? 

Резерв відпусток для мікропідприємства

Підприємство відноситься до мікропідприємств і до 2020 р. згідно з наказом про облікову політику нараховувало резерв відпусток. В січні 2020 р. було прийнято рішення не нараховувати резерв відпусток в 2020 році. Як правильно відображати в обліку списання сальдо на 471 рахунку і чи можна взагалі приймати такі рішення?

Чи є строк давності для відображення від’ємного значення ПДВ у декларації?

Чи має строк давності від'ємне значення ПДВ? Якщо так, то скільки та відповідно до якої норми?

Подарунки працівникам: від оформлення до бухобліку

Директор підприємства купив цукерки і шампанське на подарунки працівникам. Як відобразити у бухгалтерському обліку? Які документи потрібно підготувати? Чи виникає ПДВ, ПДФО і податок на прибуток?

Доля залишків товарів у ліквідованого ФОПа

ФОП на ІІ групі ЄП закрився. Проте у нього залишився за обліком товар на значну суму (200 000 грн). Чи не виникне у ДПС при перевірці питання щодо подальшої долі даного товару? Чи не буде сума товару включена до оподатковуваного доходу?

Індексація аліментів у твердій сумі

Як індексуються аліменти у твердій сумі після 2016 року?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»