• Посилання скопійовано

Що почитати між святами: 12 найцікавіших матеріалів редакції за грудень

Якщо під час тривалих вихідних ви раптом скучили за роботою або вам просто хочеться щось цікавеньке почитати, рекомендуємо добірку з 12-ти найпопулярніших матеріалів редакції за грудень. Тим більше, що почитати було що: Держбюджет та всі зміни, які він приносить, податкова реформа-2022, нові рахунки, плани перевірок, і ще чимало всього

Що почитати між святами: 12 найцікавіших матеріалів редакції за грудень

1) З 17 грудня працюючі жінки мають стати на військовий облік. Інакше – штрафи

563 тис. переглядів

17 грудня 2021 року набрав чинності наказ Міноборони №313. Ним затверджено перелік галузей і професій, за якими жінки, які працюють, мають перебувати на військовому обліку. Проконтролювати це мають роботодавці; штрафи становлять від 5100 до 8500 грн.

Усі новини на цю тему читайте за поcиланням.

 

2) Карантинні зони станом на 5 січня: вся країна в «жовтій» зоні!

272 тис. переглядів

За даними МОЗ, станом на 5 січня всі області та Київ перебувають у «жовтій» зоні.

Нагадаємо також, що адаптивний карантин в Україні буде діяти до 31 березня 2022 року.

 

3) З 1 січня – нові рахунки з податків та зборів (вже є для всіх областей та Києва!)

68 тис. переглядів

За інформацією територіальних податківців, з 1 січня 2022 року починають діяти нові рахунки для сплати податків та зборів для всіх областей і м. Києва. Станом на 31 грудня вже були рахунки для Києва та всіх областей, а також для великих платників. Переглянути їх можна тут.

 

4) Нові правила роботи з РРО-2022

52 тис. переглядів

Податківці нагадали, що з 1 січня 2022 року застосування РРО та/або ПРРО платниками єдиного податку II - IV груп є обов’язковим. У зв’язку з цим ДПС оновила навчальні модулі з роз'ясненнями щодо застосування РРО (ПРРО).

Які підприємці-«єдинники» мають застосовувати РРО у 2022 році, чи є винятки? Як зареєструвати апаратний чи програмний РРО? Які особливості застосування РРО при продажу товару з доставкою? Що буде з порушниками? Про це ми писали у своїй аналітиці (40 тис. переглядів)

 

5) Уряд змінив Перелік №1336 щодо звільнення від застосування РРО у 2022 році

46 тис. переглядів

КМУ затвердив зміни до Переліку №1336. Вони чітко визначають, що реалізація товарів на території села звільнена від обов‘язкового використання РРО. В яких випадках таке звільнення може бути застосоване та які є винятки? Читайте у статті від редакції.

 

6) Тотальну фіскалізацію РРО пропонували відтермінувати до 2023 року

38 тис. переглядів

На сайті ВРУ було зареєстровано законопроєкт №6376 про внесення змін до ПКУ (щодо відтермінування до 1 січня 2023 року строків розширеного застосування РРО платниками єдиного податку). Його хотіли розглянути на позачерговому засіданні 17 грудня. Проте навіть не змогли включити до порядку денного.

 

7) Гетманцев звернувся до ФОПів щодо тотальної фіскалізації: «вона проста і дуже доступна»

33 тис. переглядів

За словами Гетманцева, система фіскалізації набере чинності з 1 січня 2022 року. На думку депутата, вона «проста і дуже доступна». При цьому вона не вимагає обліку залишків та приходу товару (крім ювелірки, електроніки, ліків). Згодом він також спростував деякі міфи, які вже встигли виникнути з цього питання

 

8) Оплата праці, ПДФО та ЄСВ з 1 січня 2022 року: якими вони будуть?

32 тис. переглядів

 

Як будемо оподатковувати зарплату у 2022 році на підставі нових розмірів мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму, читайте в аналітиці від редакції. 

 

9) До 5 грудня потрібно було перерахувати відпускні за окремі періоди

31 тис. переглядів

Як правильно розуміти норму, зазначену в постанові КМУ від 01.09.2021 р. №917, щодо перерахунку середньої зарплати? Коли такий перерахунок робити й за яких умов?

 

10) Документи на придбання товару: потрібні ФОПу чи ні?

30 тис. переглядів

Комітет ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики надав роз’яснення щодо обліку товарних запасів ФОП, підтвердження доходів і витрат первинними документами тощо. Ми розглянули це роз’яснення і прокоментували його.

 

11) З'явився план-графік перевірок ДПСУ на 2022 рік

29 тис. переглядів

Податківці оприлюднили план-графік перевірок на 2022 рік. За ним наступного року планують провести 6756 перевірок.

 

12) Всі контролюючі органи затвердили плани перевірок на 2022 рік

28 тис. переглядів

Станом на 1 грудня плани перевірок на 2022 рік затвердили всі контролюючі органи (зокрема, Держпраці, Мінекономіки, МВС, Державна архівна служба тощо). Переглянути їх можна тут.

Хто ще прийде з перевірками у 2022 році – читайте у цій новині.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»