• Посилання скопійовано

Тотальну фіскалізацію РРО пропонують відтермінувати до 2023 року

На сайті ВРУ зареєстровано законопроєкт №6376 про внесення змін до ПКУ (щодо відтермінування до 1 січня 2023 року строків розширеного застосування РРО платниками єдиного податку)

Тотальну фіскалізацію РРО пропонують відтермінувати до 2023 року

Нагадаємо, що з 2022 року всі платники єдиного податку другої – четвертої груп мають бути «фіскалізовані». Звісно, що у разі проведення безготівкових розрахунків РРО не потрібно буде застосовувати.

Про це ми писали тут.

На сайті ВРУ 2 грудня зареєстровано законопроект №6376 щодо відтермінування до 1 січня 2023 року строків розширеного застосування РРО платниками єдиного податку.

Його авторами є група народних депутатів з різних партій.

 

Обгрунтування необхідності змін

За пояснювальною запискою до законопроекту, запровадження та подовження карантинних обмежень через COVID-19 ставить перед малим бізнесом складні виклики, які насамперед пов’язані зі збереженням діяльності та існуючих робочих місць.

Водночас подолання негативних наслідків кризи в економіці є одним із пріоритетних завдань держави і вимагає постійного реагування на потреби бізнесу, підтримки та сприяння відновленню його економічної активності.

За таких умов виникла необхідність чергового відтермінування строків розширеного застосування РРО фізособами-єдинниками 2-4 груп, передбачених законами України від 20.09.2019 р. №129-ІХ та від 01.12.2020 р. №1017-ІХ (останнім перенесено строк з 1 квітня 2021 року до 1 січня 2022 року).

 

Що пропонується?

Законопроектом пропонується шляхом внесення змін до абзацу четвертого пункту 61 підрозділу 10 розділу XX ПКУ відтермінувати на рік (до 1 січня 2023 року) обов’язкове застосування РРО (ПРРО) для фізичних осіб – підприємців, які є платниками єдиного податку другої – четвертої груп.

 

Позиція Гетманцева щодо фіскалізації 2022 року

Зауважимо, що голова комітету ВРУ з податкової політики вже висловився щодо фіскалізації 2022 року.

1 грудня у своєму Telegram-каналі він розмістив пост-звернення до ФОПів, які вийшли на мітинги за скасування фіскалізації. Він порадив прийняти кілька даностей, з якими доведеться жити:

Система фіскалізації набуде чинності з 1 січня 2022 року. Вона проста і дуже доступна.

Вона не вимагає обліку залишків та приходу товару (крім ювелірки, електроніки, ліків). Пояснення надано нижче.

РРО не обов'язково для встановлення у селах та деяких інших випадках, передбачених постановою КМУ №1336. Ми до речі, його актуалізуємо найближчим часом, але знову ж таки не вихолощуючи суть.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»