• Посилання скопійовано

Повноваження «старого» куратора валютного блоку Нацбанку не продовжили

Рада НБУ відмовилася продовжити повноваження Чурія, як куратора валютного блоку Нацбанку

Повноваження «старого» куратора валютного блоку Нацбанку не продовжили

Повноваження Чурия закінчуються вже 10 липня. Повідомляє РБК-Україна.

Рада Національного банку України відмовився призначити заступника глави НБУ Олега Чурія на новий семирічний блок. Рішення прийнято на позачерговому засіданні 6 липня.

Про це написав глава Ради НБУ Богдан Данилишин на своїй сторінці в Facebook.

У той же час він повідомив, що у відповідності зі статтею 20 закону "Про Національний банк України" заступник голови НБУ, строк повноважень якого закінчився, обіймає посаду до вступу на посаду новопризначеного заступника глави НБУ.

Нагадаємо, Рада Національного банку 30 червня відмовився внести до порядку денного питання призначення Олега Чурія на посаду заступника глави НБУ на повторний семирічний термін.

У прес-службі НБУ зазначили, що безпідставна відмова поставити кандидатуру на голосування може вказувати на політичну вмотивованість окремих членів Ради НБУ.

Після цього Яків Смолій, який обіймав посаду голови НБУ, ініціював позачергове засідання Ради НБУ з питанням призначення Олега Чурія.

Потім Яків Смолій подав у відставку з посади голів НБУ, заяви про систематичне політичний тиск на НБУ.

Верховна рада 3 липня відправила в відставку голову Національного банку України Якова Смолія.

Після цього на брифінгу Яків Смолій заявив, що на нарадах за участю президента і прем'єр-міністра від НБУ вимагали включити "друкарський верстат" і довести курс до 30 гривень за долар.

Зазначимо, сферу управління Олега Чурія входять питання операцій на відкритих ринках, валютного регулювання, а також діяльності Депозитарію НБУ.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»