• Посилання скопійовано

До кінця 2022 року НБУ планує перевести СЕП на роботу в режимі 24/7

Національний банк України планує переведення платіжної інфраструктури України на міжнародний стандарт ISO20022

 До кінця 2022 року НБУ планує  перевести СЕП на роботу в режимі 24/7

Голова НБУ розмістив пост на сторінці у Фейсбук щодо своєї участі у заході Європейської Бізнес Асоціації Cashless Day 2021.

Він вказав, що Національний банк України планує переведення платіжної інфраструктури України на міжнародний стандарт ISO20022. На основі цього стандарту НБУ вже почав розробку нового покоління системи міжбанківських платежів – СЕП. Про це повідомив Голова Національного банку України Кирило Шевченко.

"До кінця 2022 року ми повинні не лише модернізувати СЕП відповідно до цього міжнародного стандарту, а й перевести її роботу в режим 24/7", - пише він.

Крім того, Національний банк розвиває державну систему віддаленої ідентифікації – Систему BankID НБУ, яка стрімко нарощує кількість учасників. Зараз до неї підключені вже 34 банки-ідентифікатори. Онлайн-послуги з використанням Системи BankID НБУ доступні 99% користувачам платіжних карток на ринку. Завдання НБУ на 2021 рік зробити Систему BankID НБУ доступною для кожного українця. Адже вона спрощує доступ до державних, комерційних та фінансових послуг.

Крім того, разом з Мінцифри Нацбанк врегулював можливість використання мобільного застосунку "Дія" для дистанційної ідентифікації клієнтів та отримання ними фінансових послуг. Це вже працює у банківському і небанківському ринках.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»