• Посилання скопійовано

НБУ уточнив правила роботи банків на час війни

З 31 березня банки можуть призупиняти діяльність своїх філій на територіях бойових дій та ТОТ під час дії воєнного стану на строк більше року

НБУ уточнив правила роботи банків на час війни

НБУ вніс зміни до Правил роботи банків у зв'язку із запровадженням в Україні воєнного стану.

Це рішення затверджено постановою Правління НБУ від 28.03.2023 №36. Вона набрала чинності з дня, наступного за днем її офіційного опублікування (31 березня 2023 року).

До Правил внесено окремий п. 7-1. За ним банки протягом періоду дії воєнного стану та 30 календарних днів після його припинення чи скасування мають право приймати рішення про тимчасове призупинення діяльності відокремлених підрозділів, місцезнаходженням яких є території активних бойових дій або тимчасово окуповані Російською Федерацією території, включені до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії чи тимчасово окупованих Російською Федерацією, що формується в порядку, установленому Кабінетом Міністрів (за умови, що стосовно відповідного населеного пункту не визначено дати завершення бойових дій / дати завершення тимчасової окупації), без урахування вимог пункту 442 глави 54 розділу VIII Положення про ліцензування банків щодо строку тимчасового призупинення діяльності відокремлених підрозділів.

Нагадаємо, згідно з пунктом 442 глави 54 розділу VIII Положення про ліцензування банків банк має право тимчасово призупинити діяльність відокремленого підрозділу на підставі рішення відповідного уповноваженого органу / уповноваженої особи банку на строк не більше ніж один рік. На строк тимчасового призупинення та після відновлення діяльності найменування, місцезнаходження та код підрозділу залишаються незмінними.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»