• Посилання скопійовано

Чи готові банки для роботи під час блекаутів: роз’яснення НБУ

За словами Пишного, українські банки вже тестують і оновлюють свої плани для забезпечення безперервної роботи навіть у період можливих блекаутів

Чи готові банки для роботи під час блекаутів: роз’яснення НБУ

Finance.ua розповідає, що українські банки вже тестують і оновлюють свої плани для забезпечення безперервної роботи навіть у період можливих блекаутів. Наразі триває підготовка банківського сектору з урахуванням ймовірності нових терористичних атак на енергетичну інфраструктуру.

Про це повідомив голова Національного банку України Андрій Пишний в інтерв'ю журналу Banker.

Пишний наголосив, що зараз українські банки вже тестують і оновлюють свої плани для забезпечення безперервної роботи. У цьому допомагає проєкт Power Banking, який в Україні запустили ще минулого року (якраз під час атак енергетичної системи з боку окупантів).

«Унікальний проєкт об'єднання зусиль усіх банків системи – Power Banking – вже налічує понад 2 300 банківських відділень у 382 населених пунктах, які працюватимуть навіть за тривалого відключення електропостачання. Наразі триває підготовка банківського сектору з урахуванням ймовірності нових терористичних атак на енергетичну інфраструктуру. Банки тестують та оновлюють плани безперервності», – заявив Пишний.

Водночас очільник Нацбанку запевнив, що в українців завжди буде доступ до банківських послуг у будь-якому разі. Також він запевнив, що через ймовірні блекаути немає ризику для коштів громадян: гроші на банківських рахунках будуть збережені.

До речі, 18 листопада на конференції «Жити на Відсотки» розберемо до молекул конкретні інструменти інвестування: інвестиції у житлову нерухомість, дивіденди, опціони, землю тощо. Без «зарозумілих» професійних термінів, простими словами та на практичних прикладах наші експерти покажуть, як використати можливості початківцям, не переплачуючи за «досвід»! Усі деталі тут.

Джерело: FINANCE.UA

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»